De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zoeken in WhatsApp-gesprekken doe je zo

Redactie
23 juni 2015, 19:02
1 min leestijd
Zoeken in WhatsApp-gesprekken doe je zo

WhatsApp biedt de mogelijkheid om gesprekken te doorzoeken op basis van trefwoorden. Hiermee krijgt één van de populairste chat-apps een krachtige zoekfunctie. Android Planet legt uit hoe je ‘m gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

De zoekfunctie is hoogstwaarschijnlijk sinds WhatsApp-versie  2.12.134 beschikbaar en  is gewoon te gebruiken  via het zoekicoontje aan de rechter bovenkant, naast de knop om een gesprek met iemand te beginnen. Normaliter kon je hier enkel naar personen zoeken waarmee je een  WhatsApp-gesprek bent gestart, maar sinds versie  2.12.134 wijst het icoontje naar een handige volledige zoekfunctie.

Zoeken in WhatsApp: zo doe je dat

whatsapp-zoeken

Het is voor gebruikers mogelijk om op het zoekicoontje te drukken en vervolgens een trefwoord in te voeren, zoals ‘burger’ – zie de screenshot aan de rechter zijde. Vervolgens worden alle WhatsApp-gesprekken waarin het woordje ‘burger’ voorkomt in een overzicht getoond. Als je op een gesprek drukt, word je direct naar het betreffende woord gebracht.

Naast trefwoorden kun je via de zoekfunctie nog steeds zoeken naar contacten. Door op een contact te drukken ga je naar het WhatsApp-gesprek met de betreffende persoon, of kun je een nieuw gesprek starten. Daarmee heeft de zoekfunctie van WhatsApp voortaan een universele werking.

Gebruikers kunnen WhatsApp updaten naar de laatste Android-versie om de zoekfunctie te krijgen. Het is belangrijk dat de versie gelijk is aan of hoger is dan  2.12.134. Dit kun je controleren door naar Instellingen > Help > Over te gaan en de huidige versie te bekijken.  Omdat WhatsApp app-updates niet altijd naar iedereen tegelijkertijd uitrolt, kun je hier de laatste versie als apk-bestand downloaden.

Update: het lijkt erop dat WhatsApp de functie weer uit de app heeft gehaald. Blijf het bij elke update problemen; waarschijnlijk wordt de universele zoekfunctie spoedig toegevoegd.

Laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu