Unlimited data Sim Only: de beste deals vergelijken

Ben je op zoek naar een unlimited data sim only abonnement? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten, wat de verschillen met andere sim only vormen zijn en kun je via onze eigen prijsvergelijker onbeperkt data sim only-abonnementen vergelijken voor de scherpste aanbiedingen.

Sim kaart met unlimited data

6 Grote voordelen van een Sim Only abonnement

Niet alleen sim only met onbeperkt internet maar ook andere sim only abonnementen bieden een aantal grote voordelen ten opzichte van de ‘reguliere’ smartphone abonnementen.

Sterker nog, sim only is aan een ware opmars bezig in Nederland en groeit nog altijd in populariteit.

Sim only smartphone met social media iconen

Sim only is (vaak) veel goedkoper

Sim only abonnementen zijn vaak veel goedkoper dan reguliere smartphone abonnementen, omdat er geen toestel is inbegrepen. In zo’n gewoon abonnement zit vaak de toestelprijs in de maandprijs inbegrepen, om ervoor te zorgen dat je niet een groot bedrag hoeft neer te leggen bij het afsluiten van een abonnement.

Zo heb je al snel onbeperkt internet en onbeperkt bellen voor 15 euro (!) per maand.

Beter voor je omgeving

Wanneer je kiest voor een sim only abonnement kies je (misschien wel onbewust) ook voor je omgeving en het milieu.

Ze zorgen voor minder elektronisch- en plastic afval, doordat gebruikers hun smartphones langer behouden.

Flexibel zonder jarenlang contract

Wanneer je voor een traditioneel smartphone abonnement kiest, zit je eigenlijk altijd vast aan een één- of tweejarig contract. Bij een heel groot deel van de sim only aanbieders zoals Budget Mobiel, Lebara, Ben, Tele2, en KPN is een sim only abonnement maandelijks opzegbaar.

Een smartphone contract

Ook het aantal minuten en de hoeveelheid data is bij sommige providers per maand aan te passen. Ideaal wanneer je weet dat je wensen en behoeften (regelmatig) wijzigen.

Door een sim only abonnement te kiezen zit je niet vast aan een jarenlang contract.

Geen gedoe met overzetten van je bestanden

Bij sim only heb je de vrijheid om zelf een nieuw toestel te kopen, maar veel mensen houden hun huidige smartphone aan.

Je kunt zo je smartphone blijven gebruiken waar je mee kunt lezen en schrijven, en die je van voor tot achter kent. Het fijne daarvan is dat je niet opnieuw in het overzetten van al je contacten, bestanden, apps en foto’s hoeft te duiken.

Geen registratie bij BKR

Een traditioneel smartphone-abonnement afsluiten met een toestelwaarde van 250 euro of daarboven wordt gezien als een lening, en bij het BKR geregistreerd.

Logo van het BKR
Je kunt een BKR registratie voorkomen door een sim only abonnement te kiezen

Dat kan vervelende gevolgen hebben, want iedere lening die op jouw naam staat heeft gevolgen voor de maximale hoogte van je hypotheek. Een registratie bij het BKR heeft een levensduur van 5 jaar.

Door voor sim only te kiezen voorkom je dus dat er een BKR registratie op jouw naam komt te staan.

Op ieder gewenst moment van smartphone wisselen

Met een sim only abonnement zit je nergens aan vast. Wil je één van de nieuwste smartphones kopen? Dan kun je deze zonder problemen kopen, en ook nog eens geld (terug)krijgen door je huidige smartphone te verkopen.

Je bepaalt zelf welk toestel je wil kopen en hoeft enkel je sim kaart mee te nemen. Ideaal dus.

Unlimited data Sim Only vergelijken

De goedkoopste unlimited data sim only-aanbiedingen kun je vinden via onze eigen Sim Only prijsvergelijker, waarin je niet alleen op data, maar ook op het aantal belminuten, je gewenste provider, looptijd en op combinatievoordelen kunt filteren.

Sim only unlimited data vergelijker
De goedkoopste onbeperkt internet sim only abonnementen kun je eenvoudig vinden via onze prijsvergelijker

Je filtert aan de linkerkant van onze sim only abonnementen vergelijker eenvoudig op deze eigenschappen:

  • Aantal belminuten
  • Hoeveelheid dataverkeer
  • Provider
  • Abonnement verlengen of een nieuw sim only abonnement afsluiten
  • 4G of 5G sim only internet
  • Looptijd van 1 maand tot 2 jaar

Wat is unlimited data sim only precies?

Een sim only abonnement met unlimited data wil zeggen dat er geen limiet aanwezig is op de hoeveelheid dataverkeer die je gebruikt, waardoor je dus onbeperkt kunt internetten – waar je ook bent.

Gebruik je jouw smartphone vooral voor social media, shoppen en wat browsen? Dan is een onbeperkt internet sim only abonnement mogelijk niet zo interessant voor je. Je gebruikt dan namelijk niet veel data.

Smartphone met daarop een afbeelding van een sim only kaart

Kijk je daarentegen veel video op Netflix, HBO of YouTube? Dan schiet je dataverbruik al snel omhoog. Ook wanneer je graag muziek streamt of met je vrienden online aan het gamen bent, kan het hard gaan.

Niets is vervelender dan halverwege je bundel-maand al zonder internet te zitten – een van de redenen waarom steeds meer mensen voor een sim only abonnement met unlimited data kiezen.

Is onbeperkt internet echt onbeperkt?

Is ‘unlimited data’ bij een sim only abonnement ook echt unlimited?

Sim only met onbeperkt internet is tot op zeker hoogte ook echt onbeperkt. Om misbruik te voorkomen hanteren vrijwel alle mobiele providers een aantal regels, welke van provider tot provider verschillen.

Afbeelding van een simkaart en groene smartphone

Fair Use Policy

Deze regels worden vastgelegd in een zogenaamde Fair Use Policy. Providers zeggen hier eigenlijk mee dat jouw internet-verbruik binnen redelijke perken moet blijven. Hoeveel dat precies is, verschilt ook per provider en zal vaak niet expliciet vermeld worden.

De reden dat zo’n policy gehanteerd wordt is om overbelasting van het netwerk te voorkomen. Stel je voor dat iedereen met onbeperkt internet massaal cryptocurrency gaat minen, terwijl ze ook nog eens continu de nieuwste films aan het downloaden en verspreiden zijn – ergens moet een grens getrokken worden.

Teveel data verbruikt: en nu?

Wanneer je ondanks je onbeperkt internet abonnement volgens je provider toch teveel data hebt verbruikt, zullen ze vaak per e-mail of brief contact met je opnemen. Je internetsnelheid wordt dan voor de rest van de maand waarschijnlijk verlaagd.

Een smartphone kiezen: smartphones vergelijken

Heb je je oog laten vallen op een sim only abonnement en wil je daar een nieuwe telefoon bij uitzoeken? Dan raden we je aan onze smartphone koopgidsen te lezen, zodat je direct weet welk toestel het beste bij jouw budget en wensen past – dat bespaart je een hoop uitzoekwerk.

Sim only deals

Lebara sim only

150 min en 150 sms

1000MB (4G)

1 maanden

€ 7,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Mobiel.nl
Lebara

Simyo sim only

200 min of 200 sms

0MB (4G)

1 maanden

€ 7,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Belsimpel
Simyo

Ben sim only

200 min of 200 sms

0MB (4G)

1 maanden

€ 8,50 p/m

Eenmalig: € 20,00

Bekijk bij Ben
Ben

Hollandsnieuwe sim only

1000 min of 1000 sms óf

1000MB (4G)

1 maanden

€ 9,50 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Hollandsnieuwe
Hollandsnieuwe
Bekijk alle deals

Laatste sim only artikelen

Veelgestelde vragen over sim only met unlimited data

Wat betekent sim only?

Sim only betekent een mobiel abonnement om mee te kunnen bellen en/of internetten. Je krijgt bij dit abonnement alleen de simkaart geleverd zonder smartphone.

Is sim only maandelijks opzegbaar?

Veel providers bieden je de mogelijkheid om hun sim only abonnement maandelijks op te zeggen. Let goed op de voorwaarden wanneer je zo’n abonnement afsluit. Via onze sim only vergelijker kun je eenvoudig inzien wat de contractduur is.

Is sim only goedkoper dan een abonnement?

Het korte antwoord: ja, een sim only abonnement is (bijna) altijd goedkoper dan een ‘normaal’ smartphone abonnement omdat je niet hoeft te betalen voor een smartphone.

Is sim only prepaid?

Nee, een sim only abonnement is standaard niet prepaid. Bij prepaid stort je zelf geld op je kaart om te kunnen bellen en internetten. Bij een sim only abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag voor een afgesproken hoeveelheid belminuten en dataverkeer.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu