10 jaar YouTube: het beste op Android-gebied

Gijs Ettes
14 februari 2015, 9:30
2 min leestijd
10 jaar YouTube: het beste op Android-gebied

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat YouTube werd gelanceerd. De videosite maakt sinds eind 2006 deel uit van Google en per minuut wordt er maar liefst 5  uur  aan nieuwe video geüpload.

Lees verder na de advertentie.

10 jaar YouTube

Hoewel het YouTube-domein op 14 februari 2005 werd geregistreerd, duurde het tot 23 april van datzelfde jaar voordat er daadwerkelijk een video op de site werd geplaatst. Het filmpje, genaamd ‘Me at the zoo’ toont mede-oprichter Jawed Kareem van YouTube in een dierentuin.

De video duurt slechts 18 seconden, maar is in ruim negen jaar tijd al meer dan 17 miljoen keer bekeken. Dat is veel, maar aanzienlijk minder dan Gangnam Style van Psy, waarvan de teller inmiddels op 2,2 miljard staat.

In het kader van de campagne ‘Be together, not the same’ heeft Google onlangs onderstaande video gepubliceerd. Met 9 miljoen views misschien niet het best bekeken filmpje ooit, maar wel een erg schattige.

https://www.youtube.com/watch?v=vnVuqfXohxc

De reclamevideo hieronder maakt deel uit van dezelfde campagne, maar is weer wat anders van opzet. Meer van dit soort video’s vind je op het Youtube-kanaal van Android.

https://www.youtube.com/watch?v=Mky5OLtvZB0

Met elke Android-release wordt er een nieuw standbeeld in de voortuin van Googles hoofdkantoor onthuld. Dat was afgelopen oktober niet anders!

https://www.youtube.com/watch?v=vTxTLyLUjP4

Drie jaar geleden konden we voor het eerst aan de slag met de Chrome-app voor Android. Op veel toestellen is de krachtige browser inmiddels standaard geïnstalleerd. De introductievideo hieronder is met ruim 10 miljoen views één van de populairste video’s over Android op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=lVjw7n_U37A

Android 4.2 Jelly Bean betekende een flinke stap vooruit voor Googles mobiele besturingssysteem. Deze video laat zien waarom.

De  toffe video hieronder toont hoe Android zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Inmiddels ligt het aantal activaties boven de 1 miljard en wint Android ook in opkomende landen snel aan populariteit.

En tot slot gewoon omdat het kan de originele, tien uur durende video van de irritante Nyan Cat. Enjoy!

Het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu