De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Video: Microsoft toont zwaar accugebruik Chrome aan in test

Erwin Vogelaar
20 juni 2016, 20:30
2 min leestijd

Chrome is een populaire webbrowser voor desktops, maar toch staat de browser bekend als zwaar voor zowel je accu als geheugen. Microsoft benadrukt dit nu in een test, vooral om zijn eigen browser te promoten.

Lees verder na de advertentie.

Accugebruik Chrome

Google belooft regelmatig om het accugebruik van zijn browser Chrome te verbeteren, maar vooralsnog is daar weinig van te merken. De browser staat bekend om het leegslurpen van de accu op laptops. Microsoft gebruikt dit punt nu om zijn eigen webbrowser onder de aandacht te brengen. Uit een test van het bedrijf blijkt namelijk dat Chrome op Windows 10 het meest accu-intensief is van alle  bekende webbrowsers. Let hierbij wel op dat Microsoft natuurlijk alle baat heeft bij het resultaat uit deze test, dus neem de conclusie daarom ook met een sceptische korrel zout. Wel past de uitkomst bij de ervaringen van Chrome-gebruikers.

accugebruik chrome

In de test worden de laatste versies van Chrome, Microsoft Edge, Firefox en Opera gebruikt om websites te openen, door artikelen te scrollen en video’s te kijken op vier Surface Books (ook van Microsoft). De laptop met Chrome was het eerste apparaat met een zwart scherm, terwijl Edge het drie uur langer volhield. Chrome vraagt voornamelijk meer van de gpu  vergeleken met alle andere browsers in de test. Microsoft stelt dat de test ondersteund wordt door data die verzameld wordt van miljoenen Windows 10-gebruikers. Omdat Windows 10 nogal opdringerig wordt aangeboden aan alle Windows-gebruikers, draaien veel laptops op het besturingssysteem.

Chrome draait uiteraard ook op Chromebooks, terwijl deze laptops juist bekend staan om de lange accuduur. Een Chromebook gaat al snel zo’n acht uur mee zonder extra stroom nodig te hebben. Dit komt omdat Chrome OS volledig geoptimaliseerd is voor de browser. Gelukkig maar, want naast het installeren van Linux is het is het niet mogelijk om een andere browser op een Chromebook te installeren. Windows 10 kan op zijn beurt logischerwijs het best overweg met Microsofts eigen browser.

Lees het laatste nieuws over Chrome

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu