De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: zo gebruik je de AirPods met een Android-telefoon

Wouter Nijsen
18 april 2019, 15:03
2 min leestijd

De AirPods werken het beste met Apples eigen iPhones, maar zijn stiekem ook prima met Android-telefoons te gebruiken. In onze nieuwste video laten we zien hoe je de AirPods kunt koppelen en welke opties je verder nog hebt als Android-gebruiker.

Video: je AirPods met Android gebruiken

De AirPods zijn enorm succesvol en op dit moment zonder twijfel de populairste draadloze oordopjes. Ze werken (natuurlijk) het beste samen met een iPhone, maar zijn ook gewoon aan je Android-smartphone te koppelen. Ze werken dan gewoon als iedere andere bluetooth-headset, al loop je wel tegen wat beperkingen aan. De functies die de AirPods en iPhone zo’n goede combinatie maken, loop je bijvoorbeeld mis als Android-gebruiker.

In de video van deze week vertellen we je er alles over. Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken.

Wil je meer weten over de AirPods? Check dan de uitgebreide AirPods-pagina van onze collega’s van iPhoned! Daar vind je ook de prijsvergelijker, mocht je de draadloze oordopjes willen aanschaffen.

Koppelen van AirPods met je Android

In het stappenplan hieronder leggen we kort uit hoe je de AirPods aan een Android-toestel kunt koppelen.

  1. Zet bluetooth aan op je Android-toestel en zorg dat je AirPods opgeladen en wel in het doosje zitten;
  2. Ga naar de bluetooth-instellingen op je telefoon en kies voor ‘Nieuw apparaat koppelen’;
  3. Open het doosje en houd het knopje achterop ingedrukt tot het lampje wit begint te knipperen;
  4. Bij ‘Beschikbare apparaten’ zie vervolgens de AirPods verschijnen. Tik hierop en de oordopjes worden aan je Android-telefoon gekoppeld.

Tip: met de app AirBattery kun je alsnog gemakkelijk de accustatus van je AirPods checken. Met de app Assistant Trigger kan dat ook. Daarmee kun je bovendien instellen dat de Google Assistent of een andere slimme assistent, zoals Bixby wordt geactiveerd als je twee keer op een AirPod tikt. De apps zijn zeker de moeite waard en downloadlinks vind je hieronder.

Download AirBattery in de Play Store (gratis)

Download Assistant Trigger in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu