Video: dit zijn de 10 tofste vernieuwingen van Android 10

Wouter Nijsen
4 oktober 2019, 16:33
2 min leestijd

Android 10 is uitgebracht en de update zit vol met grote vernieuwingen, maar ook met kleine verbeteringen. In deze video zetten we de 10 tofste features op een rijtje, zodat je precies weet wat er nieuw is als je de update ontvangt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk onze Android 10-video

Begin september bracht Google de definitieve versie van Android 10 uit. De update is – in tegenstelling tot voorgaande jaren – niet naar een zoetigheid genoemd, maar heeft alleen een versienummer. Dat is nogal saai, maar maakt het wel duidelijker welke versie van Android op dit moment de nieuwste is. Inmiddels draaien alle Pixel-telefoons op Android 10 en is de update uitgebracht voor bijvoorbeeld de OnePlus 7 en 7 Pro.

Er is weer genoeg om naar uit te kijken in deze nieuwe Android-versie. Zo is er een donkere modus, die het mobiele besturingssysteem een compleet ander uiterlijk geeft dat fijner aan je ogen is, vooral in de avonduren. Ook zet Android 10 in op privacy en is er een handige Focus-modus om afleidende apps eventjes te ‘pauzeren’. Ideaal voor als je druk aan het werk of studeren bent.

Maar Android 10 zit ook vol met kleinere verbeteringen die de moeite waard zijn. Zo is het deelmenu een stuk sneller en overzichtelijk, kun je makkelijker een wifi-netwerk delen en is de gebarenbediening verbeterd. Ook tof: door ‘Project Mainline’ krijg je kleinere beveiligingsupdates van Google binnen zonder dat je hoeft te wachten op de fabrikant van je smartphone.

In deze video praten we je in een paar minuten helemaal bij over de belangrijkste verbeteringen van Android 10. Vergeet je natuurlijk niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste ziet.

Welke smartphones krijgen Android 10?

De verwachtingen is dat de komende maanden veel fabrikanten Android 10-updates uitbrengen voor hun toestellen. Bedrijven als Nokia, OnePlus en Sony zijn bijvoorbeeld vlot met het bijwerken van hun telefoons, terwijl Samsung, Motorola en Huawei meer tijd nodig hebben. Zodra een Android 10-update is uitgebracht, dan lees je dat natuurlijk op Android Planet.

Krijg jouw smartphone een update? Check het grote Android 10 update-overzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu