Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: Dit is er allemaal nieuw in Android 5.1 Lollipop

Redactie
18 maart 2015, 16:30
1 min leestijd

Android 5.1 Lollipop is de nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem. In deze versie heeft Google enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd, die Android Planet in een video laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Zo brengt Android 5.1 bijvoorbeeld de stille modus terug. Deze was vervangen in Lollipop door drie nieuwe geluidsmodi, die ervoor zorgen dat je geen stille modus kon inschakelen als je ook een alarm wilde laten afgaan. Het alarm werd bij de stille modus in Lollipop immers niet afgespeeld. In Android 5.1 Lollipop kun je ervoor kiezen om de stille modus te activeren, totdat het alarm rinkelt.

Android 5.1 video: dit is er allemaal nieuw

Android 5.1 video

In bovenstaande YouTube-video laat Android Planet de belangrijkste vernieuwingen binnen Android 5.1 Lollipop zien. De Android 5.1 video  toont naast de nieuwe stille modus bijvoorbeeld ook het verbeterde notificatiecentrum en de optie om een melding voortaan naar boven in plaats van naar beneden te swipen.

Android 5.1 is al beschikbaar voor fabrikanten, die de software gaan aanpassen en zelfstandig naar toestellen uitrollen. Het kan daarom nog even duren voordat jouw toestel de nieuwe Lollipop-versie ontvangt. Voorlopig is Android 5.1 alleen beschikbaar voor Nexus-toestellen van Google.

Laatste nieuws over Android 5.1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu