In een ietwat korte maar interessante video toont een designer  zijn ideeën voor Android 6.0, de opvolger van het huidige Android Lollipop. De designer zet in op meer Material Design en een multiwindowfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De video is gemaakt door  Mira Vitula gemaakt met  After Effects & Photoshop. Vitula is liefhebber van het Material Design en de bijbehorende animaties die Android vloeiender en natuurlijker doen overkomen, en heeft zijn eigen invulling hieraan gegeven. Zo zie je in de video bijvoorbeeld nieuwe animaties voor het openen van een venster en sluiten van een app.

Android 6.0 conceptvideo

quickreplyEen andere belangrijke functie in de Android 6.0 conceptvideo is multiwindow. Deze optie maakt het mogelijk om meerdere apps op het scherm te plaatsen, door bijvoorbeeld twee apps onder elkaar te zetten. Dit is al mogelijk bij sommige andere toestellen, zoals die van Samsung. Hierdoor is multiwindow een gewilde functie op bijvoorbeeld de Galaxy Note 4, omdat het scherm zich uitstekend leent voor multitasken en een verhoogde productiviteit door bijvoorbeeld de e-mail-app en notitie-app op één venster te tonen.

Verder laat  Vitula in de Android 6.0 conceptvideo een interessante snelle-reactiefunctie zien, waarmee gebruikers snel op berichten kunnen reageren. Deze functie is helaas nog niet beschikbaar in Lollipop.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.