Video: ontwikkelaars kunnen nu apps maken voor Android Auto

Gijs Ettes
19 november 2014, 9:10
2 min leestijd

Android Auto werd tijdens de Google I/O in juni geïntroduceerd, maar het infotainmentsysteem zal waarschijnlijk pas volgend jaar in de eerste auto’s terug te zien zijn. Google heeft nu Android Auto API’s ter beschikking gesteld, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met apps voor het platform.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto mag niet afleiden

Android Auto API

Dankzij de API’s kunnen app-ontwikkelaars hun apps optimaliseren voor Android Auto, zodat deze mooi schalen naar het grotere scherm van een infotainmentsysteem en gemakkelijk zijn te bedienen. Android Auto mag namelijk niet te veel afleiden, maar moet het juist simpel maken om je favoriete muziek af te spelen, inkomende berichten te beantwoorden en te navigeren.

Eind september publiceerde Google op de Android Developers-website al een behoorlijk aantal Android Auto screenshots die een indruk geven hoe het besturingssysteem eruit gaat zien. Het fungeert als verlengstuk van de apps op je smartphone of tablet; zonder een toestel dat verbonden is met internet zal het besturingssysteem niet werken. De gebruikersinterface is zo simpel mogelijk gehouden, met grote knoppen en minimale mogelijkheden om de indeling te tweaken.

Interface

Android Auto

Android Auto toont onder een beeld een balk met snelkoppelingen naar Google Maps, de telefoonfunctie, het overzicht met apps (die op je telefoon staan geïnstalleerd en zijn geoptimaliseerd voor Android Auto), de muziekspeler en de snelheidsmeter. Welke functie laatstgenoemde nog meer heeft behalve je snelheid tonen, is nog niet bekend.

De interface wordt niet door app-ontwikkelaars gemaakt, maar door Android Auto zelf. Vanuit de app op je smartphone kun je alleen logo`s, thema`s en achtergronden aanpassen. Verder toont het systeem dankzij de implementatie van Google Now relevante informatie over bijvoorbeeld de situatie op de weg en naderende afspraken. Op dit moment hebben diverse autofabrikanten, waaronder Ford, Audi, Volkswagen, Honda, Hyundai en Nissan al aangegeven dat ze aan de slag gaan met Android Auto.

Het laatste nieuws over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu