De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Video: met Android Auto onderweg kun je je smartphone links laten liggen

Thomas Haenen
26 oktober 2018, 15:38
2 min leestijd

Voor veel mensen blijkt het ontzettend verleidelijk om onderweg toch even de smartphone er bij te pakken. Met Android Auto, beschikbaar in steeds meer auto’s, heb je op een veilige manier toch toegang tot de belangrijkste functies van je toestel.

Android Auto video: alle functies besproken

Je smartphone is natuurlijk ontzettend handig onderweg. Met Google Maps en Waze kun je overal ter wereld de weg vinden en files op je pad checken. Muziekdiensten als Spotify zijn een goed alternatief voor radiozenders vol reclame, en dan is het voor veel mensen ook nog eens moeilijk om WhatsApp te weerstaan als er maar nieuwe berichtjes blijven binnenrollen.

In Nederland is het echter verboden om je smartphone achter het stuur te gebruiken. Bovendien is het natuurlijk hartstikke gevaarlijk: zelfs de paar seconden die je naar je mobieltje staart kan al genoeg zijn om een ongeluk te veroorzaken. Daarom is er Android Auto, waarmee je de belangrijkste functies van je smartphone gebruikt via het entertainmentsysteem van je auto. In de video van deze week leggen we uit wat je allemaal met Android Auto kan.

→ Lees meer over het smartphoneverbod onderweg dat vanaf 2019 ook op de fiets geldt

Er zijn inmiddels honderden automodellen in Nederland te koop met Android Auto-ondersteuning. Dit aangepaste besturingssysteem geeft toegang tot alle apps die onderweg handig zijn, waaronder Google Maps en enkele muziekdiensten. Ook kun je met de Google Assistent berichten dicteren. De besturing kan met het touchscreen, maar ook met knoppen op je stuur of spraakbediening. Dat maakt het een flink stuk veiliger onderweg.

Zo kun je Android Auto installeren in Nederland

Officieel is Android Auto niet beschikbaar in Nederland, maar zoals we in deze video uitleggen is het toch relatief makkelijk om de dienst aan de praat te krijgen op jouw smartphone. De app is niet in de Play Store te vinden, maar via APK Mirror kun je wel een installatiebestand downloaden. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone. Daarna hoef je je toestel alleen maar met een usb-kabel aan te sluiten op het entertainmentsysteem van je auto om aan de slag te gaan.

Wekelijks verschijnt er een nieuwe video op Android Planet. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn, abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal. Iedere week bespreken we de nieuwste smartphones, geven we handige tips of doen we live verslag van grote evenementen. 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu