Android Planet heeft Android M al een tijdje op zijn Nexus 6 draaien en kiest zijn acht favoriete features van de aankomende Android-versie, waarvan de release gepland staat voor het derde kwartaal van dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In de video, die zo’n drie minuten duurt, lichten we de acht tofste features uit die op dit moment  in de Developer Preview van Android M aanwezig zijn. De nieuwe Android-versie werd eind mei door Google tijdens zijn I/O-conferentie onthuld.

Android M video preview: de 8 tofste features

android-m-fotosDe eerste feature die in de video we bespreken, is het opgefriste uiterlijk. Er is een nieuw lettertype beschikbaar en de app-drawer scrollt voortaan verticaal, waarbij apps op basis van de eerste letter worden gesorteerd. Aan de bovenkant vind je recent gebruikte apps en via het zoekformulier kun je naar een specifieke app zoeken; handig als je er veel hebt geïnstalleerd.

Ook is het voortaan mogelijk om het snelle-instellingenpaneel aan te passen. Je kunt nog geen extra knoppen toevoegen, maar je kunt ze wel verwijderen of de indeling veranderen. Bij mij staat de optie Niet Storen voortaan rechts in plaats van links, omdat ik deze functie vaak gebruik en ‘ie zo dichter bij mijn duim zit.

Laatste nieuws over Android M

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.