De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Marshmallow videoreview: dit is er nieuw

Redactie
7 oktober 2015, 15:30
2 min leestijd

Sinds deze week is Android 6.0 dan eindelijk beschikbaar voor de eerste reeks toestellen. In deze Android Marshmallow videoreview laten we je de belangrijkste veranderingen en verbeteringen zien.

Lees verder na de advertentie.

Android Marshmallow videoreview

Op het eerste gezicht verschilt de nieuwe Android-versie weinig van zijn voorganger. Er zijn wat interfacetweaks, zoals een verticaal scrollende app-drawer, maar veel meer wijkt er op het eerste gezicht weinig af. Toch brengt Android Marshmallow een aantal fijne verbeteringen, waaronder Google Now on Tap, de mogelijkheid om app-machtigingen te beheren en Doze, een functie die Android energiezuiniger moet maken.

android marshmallow videoreview

In bovenstaande video gidsen we je langs de nieuwe functies, waarover je nog veel meer leest in onze Android Marshmallow review. Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt naar de laatste Android-versie? Check dan ons Android 6.0 update-overzicht.

Conclusie Android Marshmallow review

Android Marshmallow is niet zo`n grote update dat er een nieuw cijfer (we gaan van 5.1 naar 6.0) voor nodig is. Wel laat Google zien dat het luistert naar de consument. Android versimpelt de knip-en-plaksectie, al jaren een doorn in het oog van de gebruiker, en geeft de mogelijkheid om per app de permissies in te stellen. Ook kun je eindelijk automatische back-ups van apps en app-data maken. Het zijn features die bij andere besturingssystemen al heel normaal zijn, maar waar Android nog tekortschoot.

De belangrijkste feature, Now on Tap, is nog niet beschikbaar in Nederland en België. En dat is zonde, want deze nieuwe functie maakt Android Marshmallow juist zo bijzonder. Gelukkig is Google Now ook vrij snel naar Nederland gekomen, dus de verwachting is dat Now on Tap niet heel lang op zich laat wachten. En dat is fijn, want de functie is in veel gevallen zo enorm handig en bespaart zo veel tijd dat je nooit meer zonder wilt.

→ Lees  ons uitgebreide oordeel in de Android Marshmallow review

Lees het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu