Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: Google presenteert nieuwe Android O-features

Thomas Haenen
29 maart 2017, 11:40
2 min leestijd

In een nieuwe video gaat Google dieper in op de verbeteringen die het met Android O doorvoert voor ontwikkelaars. Daarbij wordt onder andere ingegaan op notificatiekanalen en achtergrondlimieten.

Lees verder na de advertentie.

Android O-video

Omdat de video eigenlijk voor ontwikkelaars gemaakt is, gaat Google wel de diepte in met verschillende technische details. Mocht je nog geen Android O Developer Preview op je toestel hebben geinstalleerd, dan is het echter ook een goede kans om nieuwe features voor het eerst in actie te zien.

Nasir Khan, een ontwikkelaar bij Google, gaat in de eerste helft van de video vooral in op background limits, de beperking van hoe actief apps op de achtergrond kunnen zijn. Als je smartphone langere tijd op stand-by staat, bijvoorbeeld terwijl je slaapt, kan Android er nu automatisch voor zorgen dat apps niet meer je locatie opvragen of informatie met elkaar delen. Zo wordt er nauwelijks stroom verbruikt.

android o-video

Om ervoor te zorgen dat deze functie goed werkt, moeten ontwikkelaars wel enkele aanpassingen maken aan hun apps. Om ervoor te zorgen dat dat op tijd gebeurt, brengt Google ze nu al op de hoogte van de stappen die ze moeten zetten. Android O verschijnt pas eind dit jaar, maar ontwikkelaars worden nu al klaargestoomd.

Zo werken notificatiekanalen

Ook notificatiekanalen komen voorbij in de video. Deze bieden nieuwe filteropties voor je binnenkomende berichten. Zo kun je er bij een nieuws-app voor kiezen om wel notificaties te ontvangen over technologienieuws, maar niet over politieke ontwikkelingen. Of laat WhatsApp je wel notificaties sturen bij berichten van je vriendin, maar niet van je familie.

Android O biedt tot slot nog tal van kleinere features die ook de revue passeren. Zo is er betere ondersteuning voor wachtwoordmanagers. Ook zijn er verschillende verbeteringen op de achtergrond die ervoor zorgen dat apps soepeler lopen en sneller opstarten.

→ Lees ook: zo installeer je Android O Developer Preview

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu