De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: zo werd het bewegende Android Oreo-standbeeld gebouwd

Thomas Haenen
23 augustus 2017, 14:00
1 min leestijd

Bij elke nieuwe versie van Android presenteert Google traditiegetrouw een standbeeld om de software te vereeuwigen. Dit is hoe het Android Oreo-standbeeld tot stand kwam.

Lees verder na de advertentie.

Android Oreo-standbeeld onthuld

Googles campus in Mountain View, California barst inmiddels van de standbeelden van lekkerheden. Elke nieuwe Android-versie brengt een standbeeld met zich mee. Zo hebben we de voorbije jaren al monumenten voor onder andere KitKatLollipop en Marshmallow voorbij zien komen. Maandagavond werd de nieuwste toevoeging onthuld: de Android Oreo-superheld.

Google heeft verschillende beelden laten ontwerpen voor de nieuwe versie van Android. Eén beeld toont de mascotte omringd door flinke stapels Oreo-koekjes (zie onderstaande afbeelding). Deze komt op de primaire campus van het bedrijf in California te staan. Het bedrijf liet echter ook een variant bouwen die kan bewegen. Bovenstaande video laat zien hoe de combinatie van elektronica, lichtjes en allerlei andere materialen tot stand kwam. Dit model zagen we maandag tijdens de lancering van Android Oreo.

Android Oreo-standbeeld

Uit de video blijkt dat het beeld op afstand bestuurbaar is. Met een druk op de knop kun je de pose van de Android Oreo-superheld aanpassen – leuk voor bijstaanders die met het beeld willen poseren. Het is onduidelijk wat de definitieve locatie wordt van dit standbeeld. Mogelijk wordt het later ook naar Mountain View verplaatst.

Android 8.0 (Oreo) is de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssyteem. Nieuwe features zijn onder andere notificatiekanalen, waarmee je meer grip krijgt op welke notificaties een app je wel en niet mag sturen. Ook is het accuverbruik op stand-by beperkt en is er een picture-in-picture-modus toegevoegd voor het kijken van video’s.

Lees het laatste nieuws over Android Oreo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu