De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Videoreview: de 5 beste features van Android 9.0 (Pie)

Sten de Bruijn
7 september 2018, 19:22
2 min leestijd

Langzaam maar zeker zijn er steeds meer smartphones die op Android 9.0 (Pie) lopen. Ontdek nieuwe features als de gebarenbediening, App Actions en meer in deze videoreview.

Bekijk onze Android Pie videoreview

Begin augustus gaf Google de definitieve versie van Android 9.0 (Pie) vrij. Nu is het aan andere fabrikanten om de software aan te passen en geschikt te maken voor hun smartphones. Dat begint langzaam maar zeker al te gebeuren: onder andere Nokia, OnePlus en Sony hebben al voorlopige versies vrijgegeven van de Android 9.0-update.

Er is in ieder geval genoeg om naar uit te kijken in deze nieuwe Android-versie. Dit jaar staat kunstmatige intelligentie centraal. Google heeft AI ingezet om je toestel sneller en slimmer te maken. Zo gaat je accu bijvoorbeeld langer mee, en kun je dankzij App Actions directe snelkoppelingen vinden naar de app-functies die je het vaakst gebruikt. Met de vernieuwde gebarenbediening neemt Google bovendien afscheid van de menubalk die al bijna tien jaar in Android zit.

Om de nieuwe features te leren kennen, brengen we je deze videoreview. Daarin praat Wouter je in een paar minuten bij over de belangrijkste verbeteringen van Android Pie. Wil je weten wanneer jouw smartphone aan de slag kan met Pie? Check ons Android 9.0-update overzicht.

Geschreven Android 9.0 (Pie) review

Met Android 9.0 (Pie) laat Google zien waar het mobiele besturingssysteem de komende jaren naartoe gaat. De focus ligt meer dan ooit tevoren op kunstmatige intelligentie en daarvan zijn een aantal praktische voorbeelden zichtbaar in Pie. Het is logisch dat Google hier met komende Android-versies op verder bouwt en het besturingssysteem zo steeds slimmer maakt, door continu van jou als smartphonegebruiker te leren.

Daarnaast is Android Pie een stukje simpeler en gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger. Dit zie je bijvoorbeeld aan de gebarenbediening met één knop, duidelijkere instellingen en grotere knopjes in het snelle instellingen-paneel. De meeste verbeteringen maken Android ook echt fijner in gebruik en Pie wordt na verloop steeds slimmer, zonder dat je daar als gebruiker mee wordt lastig gevallen. Er zijn nog duidelijke verbeterpunten, maar met Pie zet Google weer een toffe, behulpzame update neer.

→ Lees verder in de volledige Android Pie review

Meer over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu