Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Video: 5 simpele tips om je Android-smartphone veilig te houden

Thomas Haenen
19 oktober 2018, 14:54
1 min leestijd

Zijn Android-smartphones onveilig? Onzin! In deze video bespreken we vijf tips waarmee je altijd goed beschermd blijft.

Android-smartphone veilig houden: zo doe je dat

Je smartphone staat waarschijnlijk vol met gevoelige gegevens. Wachtwoorden voor internetbankieren, locatiedata over waar je wanneer bent en hele bergen foto’s die je liever privé houdt. Daarom kun je je toestel maar beter zo goed mogelijk beschermen. Maar waar begin je precies? In de video geeft Florence je vijf simpele tips, waarmee je je smartphone beter afschermt van de buitenwereld.

Regelmatig duiken er verhalen op van mensen die claimen dat Android onveilig is. Dat valt in de praktijk reuze mee: je smartphone is voldoende beschermd dat kwaadwillenden niet zomaar kunnen inbreken. Het is wel zo dat Android veel opener is dan iOS. Daardoor heb jij meer opties, maar loop je ook meer risico. Download je een gevaarlijke app, of bezoek je een onveilige website, dan zijn er alsnog enkele risico’s.

Met vijf simpele tips kan je ook deze risico’s inperken. Volg je deze instructies, dan is de kans klein dat je gegevens op straat komen te liggen. Check ook even onderstaande artikelen als je meer wil weten over de tips die Florence je geeft.

Wekelijks verschijnt er een nieuwe video op Android Planet. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn, abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal. Iedere week bespreken we de nieuwste smartphones, geven we handige tips of doen we live verslag van grote evenementen. 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu