De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

BlackBerry: ‘Probleem met loszittend KeyOne-scherm opgelost’

Thomas Haenen
10 juli 2017, 10:13
2 min leestijd

Het probleem met loszittende BlackBerry KeyOne-schermen lijkt verholpen te zijn, nu de fabrikant een versie mét lijm heeft uitgebracht. Bij eerdere modellen sprong het scherm soms los.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met BlackBerry KeyOne-scherm opgelost

Weken nadat de klachten over het KeyOne-scherm opdoken, heeft BlackBerry een statement vrijgegeven waarin het zegt het probleem opgelost te hebben. “We hebben maatregelen genomen om het BlackBerry KeyOne-scherm nog steviger en vaster te zetten. Deze maatregelen worden nu al toegepast op toestellen die in productie zijn. De verbeterde modellen zijn vanaf deze zomer in de winkels te vinden. Heb je al een KeyOne en loop je tegen problemen aan, neem dan contact op voor een vervangend exemplaar,” aldus BlackBerry.

Hoewel de meeste fabrikanten ervoor kiezen om het scherm van hun smartphones vast te lijmen, bleek dat bij vroege versies van de BlackBerry KeyOne niet het geval. Het toestel, dat ontwikkeld is door het Chinese TCL Mobile onder licentie van BlackBerry, had een scherm dat volledig los zit. Dat bleek uit een video van de YouTuber JerryRigEverything. In zijn stevigheidstest springt het scherm spontaan los, zoals je hieronder kunt zien.

Het touchscreen van een smartphone zit vaak goed vastgelijmd, zodat de connectors en sensoren stevig worden aangedrukt. Zo wordt niet alleen voorkomen dat het scherm losschiet, maar zorg je er ook voor dat het touchscreen naar behoren blijft werken. Hoewel er geen wijdverspreide verhalen opdoken van gebruikers met klachten, lijkt TCL het probleem toch aangepakt te hebben.

Niet elke fabrikant gebruikt lijm om het scherm vast te zetten. Zo gebruikte OnePlus voor sommige van zijn smartphones niet of nauwelijks lijm. Dat kan voordelen hebben: het maakt een smartphone veel makkelijker om te repareren, omdat je gemakkelijk een gebarsten scherm kunt vervangen. Bij de KeyOne ging het echter mis: het scherm zat zo slecht vast dat het volgens gebruikers op het CrackBerry-forum al losschiet bij de minste or geringste val.

Meer over de BlackBerry KeyOne

De BlackBerry KeyOne is een opvallende Android-smartphone, want onder het 4,5 inch-scherm bevindt zich een fysiek toetsenbord. Het is één van de weinige toestellen die een volledig toetsenbord heeft. De KeyOne beschikt verder over een 12 megapixel-camera, Snapdragon 625-chipset en 3GB werkgeheugen. Het toestel is voorzien van Android 7.1, de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

In Nederland is de BlackBerry KeyOne sinds juni verkrijgbaar. Lokale webwinkels verwachten het toestel vanaf volgende week te verkopen. De adviesprijs bedraagt 599 euro, maar via onze prijsvergelijker kun je op zoek naar de beste BlackBerry KeyOne aanbiedingen.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: CrackBerry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's