Uitgebreide video toont vierkante BlackBerry Passport met Android

Gijs Ettes
24 augustus 2015, 8:11
2 min leestijd

In een ruim 11 minuten durende video is de BlackBerry Passport met Android te zien. Het is niet de eerste keer dat er een BlackBerry-toestel met Google’s besturingssysteem is opgedoken; eerder verschenen er ook al beelden van de BlackBerry Venice.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de BlackBerry Passport met Android

Het grootste verschil tussen de Passport en Venice is dat eerstgenoemde een rechthoekig design heeft en al eerder op de markt werd  gebracht met BlackBerry’s eigen besturingssysteem. De Venice, die naast een touchscreen ook een fysiek slidertoetsenbord heeft, hebben we vooralsnog alleen Android Lollipop zien draaien.

Het is aannemelijk dat BlackBerry kiest voor de overstap naar Android, om zo hopelijk weer een groter aandeel op de smartphonemarkt te veroveren. Het bedrijf gaf al eerder aan Android-toestellen te willen maken, mits deze  dezelfde mate van beveiliging hebben  als toestellen met BlackBerry OS.

blackberry passport met android

Bovenstaande video (demo start vanaf minuut 5) toont Android Lollipop op de BlackBerry Passport, waarbij duidelijk wordt dat het toestel 32GB aan opslag en 32GB aan werkgeheugen heeft. Verder is er een widescreen-optie die apps uitrekt, zodat deze de volledige breedte van het scherm benutten. Het 4,5 inch-scherm van de Passport heeft namelijk een afwijkende resolutie van 1440 bij 1440 pixels. Tot slot zijn enkele meegeleverde  BlackBerry-apps zichtbaar  zoals Messenger, Meetings en Safeguard.

BlackBerry Venice: slidertelefoon met Lollipop

Ook over de BlackBerry Venice is al het nodige uitgelekt. Deze slidertelefoon draait  waarschijnlijk op Android Lollipop met een skin die is gebaseerd op BlackBerry 10. Die brengt onder meer de productiviteits-apps BlackBerry Hub, Calendar, Contacts, Documents To Go en Universal Search met zich mee. Daarnaast is er ook een pakket met communicatie-apps (BBM, Meetings) en beveiligings-apps (BES 12) aan boord. De twee video’s hieronder geven een indruk van het toestel.

De  BlackBerry Passport en Venice komen mogelijk in november naar Europa. Over  de prijzen van de toestellen  is nog niets bekend.

Het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu