De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: onhandige ceo toont eerste Android-toestel BlackBerry

Jarno Stinissen
28 september 2015, 10:45
2 min leestijd

De BlackBerry Priv is de eerste Android-smartphone van BlackBerry en het eerste toestel in jaren dat is voorzien van een fysiek uitschuifbaar toetsenbordje. In een knullige hands-on  toont John Chen, ceo van BlackBerry, wat er zo speciaal is aan de Priv.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Priv video

Het filmpje start al met de onduidelijkheid over wat Priv precies betekent: Privacy of Privilege. In het ongemakkelijke gesprek dat volgt, zegt Chen dat het toestel draait op Google, in plaats van Android. Wat ook in negatieve zin opvalt, is dat het scherm slecht lijkt te reageren op aanrakingen. Zo zijn er meerdere tikjes nodig om Chrome te starten.

Bovendien lijkt Chen niet op de hoogte te zijn van de hardware en mogelijkheden  van de Priv. “Hij heeft de laatste specs, camera’s en andere goede dingen”, aldus de ceo. Als de interviewer besluit met de woorden “Dit is de primeur, afgezien van alle lekken dan”, lijkt Chen niet echt te reageren.

Toestel lekte al eerder volledig uit

BlackBerry Priv video

Afgelopen week maakte BlackBerry bekend dat het de Priv spoedig officieel gaat aankondigen. De slidertelefoon lekte echter al eerder volledig uit. Zo wisten we al dat de smartphone voorzien zou worden van een 5,4 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook aan boord is een Snapdragon 808-chip van Qualcomm met 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast is de verwachting dat BlackBerry de Priv voorziet van een 18 en 5 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel.

Waarschijnlijk draait de smartphone op een aangepaste versie van Android 5.0 (Lollipop). Zo wordt het zogenoemde `BlackBerry Device Search` waarschijnlijk onderdeel van het besturingssysteem. Hiermee  kan snel worden gezocht  naar zaken op het internet, contacten en opgeslagen documenten. Een precieze releasedatum voor de Priv is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu