Video toont BlackBerry Venice met fysiek toetsenbord en Android

Wouter Nijsen
19 september 2015, 13:01
2 min leestijd

De BlackBerry Venice dook de afgelopen  weken al meerdere malen op in foto`s, maar is nu te zien in een video. In het filmpje worden enkele belangrijke features van de smartphone uitgelicht.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de BlackBerry Venice video

De ongeveer vier minuten durende video werd gepubliceerd door het Canadese Baka Mobile. In het filmpje is de BlackBerry Venice volledig te zien, maar interessanter zijn de features van de smartphone. Zo wordt het zogenoemde `BlackBerry Device Search` getoond, een functie waarmee snel kan worden gezocht naar zaken op het internet, contacten en opgeslagen documenten.

BlackBerry Venice

Vooral  opvallend is  het fysieke toetsenbord, dat simpel in- en uit te klappen is. Ook is het notificatiescherm van de BlackBerry Venice te zien, dat sterk lijkt op dat van stock-Android. Verder is de Venice te ontgrendelen door simpelweg twee keer op het scherm te tikken.

In het filmpje gaat het volgens Baka Mobile om een testexemplaar van de BlackBerry-smartphone. Het is daarom mogelijk dat in  de definitieve versie nog uiterlijke veranderingen worden doorgevoerd. Ook kan het zijn dat er in de software nog enkele zaken worden aangepast.

Meer over de BlackBerry Venice

De BlackBerry Venice verscheen de afgelopen weken regelmatig in het nieuws en sommige specificaties zijn dan ook al uitgelekt. Zo zou het Android-toestel een 5,4 inch-scherm hebben met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap bevindt zich naar verluidt een 1,8GHz hexacore-processor (Snapdragon 808) met 3GB aan werkgeheugen. Foto`s worden gemaakt met de 18 megapixel-camera aan de achterzijde.

Het is nog onduidelijk wanneer de BlackBerry Venice officieel wordt aangekondigd en wat het toestel gaat kosten. Wel verscheen enkele weken geleden het gerucht dat de Venice in november zou verschijnen. Hierbij ging het echter om een release in de Verenigde Staten. Of en wanneer het toestel ook buiten dit land wordt uitgebracht, is nog  onbekend.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu