De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Video: Modulaire smartwatch Blocks laat van zich zien

Erwin Vogelaar
12 juni 2016, 19:06
2 min leestijd

Eén van de meeste interessante smartwatchprojecten is Blocks, de modulaire smartwatch met een aangepaste versie van Android Wear. Het horloge laat van zich zien in een nieuwe video.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Blocks video

Blocks is een modulaire smartwatch waar je extra functies aan kunt toevoegen door modules in het bandje te klikken. In het  artikel met onze wensen voor de ultieme smartwatch gaven we al aan dat Blocks het dichtste bij komt, omdat het horloge in theorie alles kan bieden dat we willen. Na een succesvolle Kickstarter-campagne in 2015 worden de horloges later dit jaar naar de backers uitgestuurd. Om te laten zien dat de smartwatch daadwerkelijk bestaat, laat Blocks nu in een video een exemplaar zien dat zo uit de fabriek komt.

blocks video

In de video zien we het Android Wear-horloge met een rond scherm en een bandje waar de modules in geklikt worden. Er worden verschillende modules getoond, zoals een zaklampmodule, een hartslagmodule, een module met een extra accu voor het horloge en een module met een programmeerbare knop. Deze modules zijn aan elkaar te klikken en vast te maken aan beide kanten van het horloge. Om het geheel vervolgens aan elkaar te sluiten, kun je een bandje met gaatjes toevoegen, zodat het resultaat oogt als een normale smartwatch. Of het ook net zo comfortabel is als een smartwatch met een normaal bandje van leer of kunststof, is nog maar de vraag.

Wat opvalt in de video is dat bij het aanzetten van het horloge en het laten zien van de functies, zoals het gebruik van apps vanuit de watchface, de modules zelf niet gebruikt worden. De zaklamp-app wordt wel getoond, maar de bijhorende  module wordt zelf niet aangezet. Wellicht werkt het horloge aan de softwarekant nog niet helemaal zoals gehoopt, maar het bedrijf heeft nog tot oktober om daar wat aan te doen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu