De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

CarPlay versus Android Auto: platforms vergeleken (video)

Gijs Ettes
19 oktober 2015, 20:00
1 min leestijd

Eerder wierpen we in onze Android Auto review al een uitgebreide blik op Googles besturingssysteem voor in de auto. In deze video vergelijken we het systeem met concurrent CarPlay, dat op veel vlakken vergelijkbaar is.

Lees verder na de advertentie.

CarPlay vs Android Auto

Voor het testen van Android Auto en Apple CarPlay hebben we gebruikgemaakt van de AVIC F77DAB, een inbouwssysteem van Pioneer dat beide platforms ondersteunt. Je kunt gemakkelijk via usb je smartphone koppelen, waarbij het alleen bij Android-toestellen nog nodig is om de Android Auto-app te installeren. Vervolgens wordt je toestel herkend en schakelt de interface over op Android Auto of CarPlay.

carplay vs android auto

In de basis zijn Android Auto en CarPlay vergelijkbaar. Met de  systemen kun je handsfree bellen, streamen met Spotify en navigeren met Google Maps of Apple Maps. Ook kunnen beide systemen notificaties ontvangen en voorlezen in het Nederlands. Helaas worden er maar een handjevol apps ondersteund: zo kun je bij CarPlay bijvoorbeeld geen WhatsApps ontvangen en beantwoorden. Android Auto heeft officieel nog geen ondersteuning in ons land, waardoor de spraakherkenning bij het beantwoorden van berichten nog niet goed werkt.

CarPlay kan wel volledig met Siri worden bediend, maar op Spotify na worden alleen nog apps van Apple ondersteund, dus de functionaliteit is nog wat beperkt. De apps die wel werken, zijn gemakkelijk te bedienen en werken prima. Iconen zijn groot en duidelijk en met de homeknop keer je gemakkelijk terug naar het startscherm. Meer erover lees je in de CarPlay review van zustersite iPhoned.nl.

→ Lees  ook  onze uitgebreide  Android Auto review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu