Videoreview: dit zijn de verbeteringen van de Chromecast (2018)

Sten de Bruijn
2 november 2018, 12:11
1 min leestijd

Onlangs verscheen de nieuwe Chromecast in Nederland, en natuurlijk hebben we het apparaatje getest. In deze videoreview bespreken we de belangrijkste verbeteringen met je. Kijk je mee?

Bekijk de Chromecast (2018) videoreview

Tijdens het Made by Google-event op 9 oktober 2018 werd stilletjes een nieuwe Chromecast aangekondigd. Tijdens de presentatie werd er geen woord over de hdmi-dongle gezegd, maar achteraf bleek dat ‘ie direct in Nederland te bestellen is. Natuurlijk zijn we meteen met de nieuwe Chromecast aan de slag gegaan en in deze video bespreekt Wouter of hij de moeite waard is.

chromecast 2018

Vergeet je niet te abonneren op ons YouTube-kanaal!

Wil je meer weten? Lees ook de geschreven review, waarin we dieper ingaan op alle nieuwe features. Hieronder vind je de conclusie van onze recensie. Het apparaatje is te koop bij diverse webwinkels voor 39 euro.

De nieuwe Chromecast introduceert geen grote verbeteringen, maar behoudt het gebruiksgemak van zijn voorgangers. Door de iets sterkere hardware en toevoeging van 1080p 60fps-ondersteuning en multiroom audio is het apparaatje weer up-to-date. Wel blijft het jammer dat je de veel duurdere Chromecast Ultra moet aanschaffen om in 4K te streamen. Heb je de tweede generatie Chromecast uit 2015, dan is er niet echt een reden om meteen te upgraden. Zit de allereerste Chromecast nog in je tv, dan is de overstap wél de moeite waard.

→ Lees de volledige Chromecast (2018) review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu