De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Consumentenbond: ‘Galaxy S8 scoort slecht in valtest’

Thomas Haenen
15 mei 2017, 20:45
2 min leestijd

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is niet zo stevig als de concurrentie, zo claimt de Consumentenbond op basis van een Galaxy S8 valtest. Het toestel kan echter nog altijd tegen een flink aantal stootjes.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 gevoelig voor vallen

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung breekt relatief snel. Dat blijkt uit een valtest van de Consumentenbond en hun Franse equivalent, Que Choisir. Daarbij moet echter wél opgemerkt werden dat de organisatie het toestel aan een vrij intense test onderworpen heeft.

De Galaxy S8 werd in een machine gestopt die herhaaldelijk een val van 80 centimeter simuleerde, broekzakhoogte voor de meeste gebruikers. Doorgaans wordt de schade beoordeeld na vijftig volledige rotaties van de machine, of honderd keer vallen. Volgens de onderzoekers was de Galaxy S8 echter na 50 keer vallen ‘al’ onbruikbaar. Ook de grotere Galaxy S8 Plus was te beschadigd om de test voort te zetten.

Samsung Galaxy S8 valtest

Zo doet de concurrentie het

Concurrerende toestellen kwamen een stuk beter uit de valtest. Zo hadden de iPhone 7 en de Huawei P9 slechts krassen op het scherm of de behuizing, terwijl de Xperia XZ licht vervormd, maar wel bruikbaar was. Die smartphones bestaan echter grotendeels uit metaal, terwijl zowel de voor- en achterkant van de Galaxy S8 van glas zijn gemaakt.

Dat de Galaxy S8 door zijn glazen behuizing kwetsbaarder zou zijn, lag voor de hand. De voorkant bestaat immers vrijwel volledig uit glas, dat doorloopt in de randen. Toch moet opgemerkt worden dat de test van Que Choisir en de Consumentenbond relatief intens is: je moet het toestel nog altijd een flink aantal keer laten vallen voor zware schade.

Onhandige types kunnen hun toestel het best voorzien van een hoesje. Mocht de smartphone toch uit je handen glippen, dan is er nog een klein beetje goed nieuws: de Galaxy S8 repareren is verrassend goedkoop, zo lieten reparateurs vorige week weten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu