De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit is de nieuwe bootanimatie van CyanogenMod

Redactie
17 maart 2015, 12:12
1 min leestijd

Cyanogen, het bedrijf achter de populaire alternatieve Android-versie CyanogenMod, heeft zijn nieuwe bootanimatie gepresenteerd. De animatie toont tevens het nieuwe logo van Cyanogen.

Lees verder na de advertentie.

Het zijn drukke tijden voor Cyanogen. De startup, die enkele jaren geleden vooral bestond uit fanatieke Android-geeks die te veel tijd besteedden aan het verbeteren van Android, is nu een écht bedrijf. Naar verluidt heeft Cyanogen zo’n 110 miljoen dollar aan investeringen opgehaald, waardoor de startup op een waarde van rond de 500 miljoen dollar wordt geschat. En bij die professionalisering hoort logischerwijs een nieuw logo en bootanimatie.

CyanogenMod bootanimatie

De CyanogenMod bootanimatie wordt getoond zodra het toestel wordt opgestart. Opvallend genoeg heeft Cyanogen gekozen om zijn mascotte Cid te vervangen door een typografisch en ietwat futuristisch logo. Mogelijk oogde Cid iets te kinderlijk voor de bedrijven die miljoenen dollars investeren in Cyanogen. De nieuwe bootanimatie oogt strak, zakelijk en klaar voor de toekomst.

Cyanogen is namelijk van plan om een Google-onafhankelijk versie van Android te maken. Volgens de ceo, Kirt McMaster, is Google namelijk “een tiran die controle houdt over Android” en volgens hem vindt niemand dat fijn. Zo zou Cyanogen nauw samenwerken met Microsoft om apps voor het maken en bewerken van documenten op CyanogenMod te gebruiken, en wordt Boxer de e-mail-app van CyanogenMod.

Laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu