Dolphin-emulator: speel Super Smash Bros. Melee op je smartphone

Gijs Ettes
11 april 2017, 13:36
1 min leestijd

Nintendo is geen voorstander van emulators, maar dat weerhoudt de makers van de Dolphin-emulator er niet van om hun Gamecube-en Wii-emulator door te ontwikkelen. Ook op Android werkt die inmiddels soepel.

Lees verder na de advertentie.

Dolphin-emulator voor Android

Bovenstaande video laat zien hoe de emulator overweg kan met populaire games Super Smash Bros Melee, Super Mario Sunshine en The Legend of Zelda: Wind Waker. Daarbij valt op dat de games soepel werken, maar lastig zijn te bedienen met de virtuele knoppen op het scherm. Het is dan ook geen overbodige luxe om een bluetooth-controller aan je smartphone te koppelen.

In de video wordt de Dolphin-emulator gebruikt in combinatie met de Samsung Galaxy S8. Die beschikt logischerwijs over de laatste en beste specs, en het is nog maar de vraag of Dolphin ook soepel draait op mindere hardware. Wil je dat zelf uitproberen, dan kun je Dolphin downloaden op de officiële website. Daar vind je het apk-bestand dat je handmatig moet installeren.

Let wel: bij Dolphin worden geen spellen geleverd. Bovendien is het downloaden van roms via andere sites illegaal. Weet dus waar je aan begint!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu