De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video: bouw je eigen smartphone in China voor 60 euro

Thomas Haenen
13 juni 2017, 16:53
2 min leestijd
Video: bouw je eigen smartphone in China voor 60 euro

Modulaire smartphones worden steeds populairder. Maar wat als je je smartphone nou volledig zelf wilt ontwerpen? Dan ga je naar China, zoals deze video laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Eigen smartphone maken: zo werkt het

Of je smartphone nou van Samsung, Huawei of OnePlus is, grote kans dat het toestel gedeeltelijk of zelfs geheel in China is gemaakt. Vrijwel alle grote fabrikanten hebben inmiddels een Chinese productiepartner of eigen fabrieken in het land staan. De productiecapaciteit in het land is inmiddels zo groot dat je zelfs je eigen smartphones kunt laten maken, zo ontdekte de Wall Street Journal.

Een verslaggever van de zakenkrant trok naar de Chinese regio Shenzhen om daar haar eigen toestel te produceren. In die regio worden zowat alle onderdelen geproduceerd die je in een smartphone vindt. Het proces is zo geoptimaliseerd dat het maken van een eigen smartphone bovendien vrij voordelig is: de ‘WSJ One’, zoals de krant zijn toestel noemde, werd voor omgerekend 60 euro gemaakt.

Degelijke hardware voor bodemprijs

Natuurlijk koop je geen vlaggenschip voor zo’n lage prijs, maar de specificaties zijn heel behoorlijk. De smartphone heeft een 5,5 inch, 1,25GHz quadcore-processor, 8 megapixel-camera’s aan beide kanten en ondersteuning voor dualsim. Er is zelfs wat ruimte voor luxe extra’s, zoals een vingerafdrukscanner achterop. In de video lijkt het toestel helaas wel op een verouderde, aangepaste versie van Android te lopen. Toch doet het nauwelijks onder voor bijvoorbeeld de Moto G5 en Galaxy J3 (2017), die ruim twee keer zoveel kosten.

Bovenstaande video (die ook op de WSJ-site te vinden is) gaat dieper in op het productieproces. Zo kan de besteller van een smartphone zelf bepalen welke onderdelen er precies worden gebruikt. Ook de logo’s voor- en achterop bepaal je zelf. Het uiteindelijke model bestaat uit zeventien verschillende onderdelen en wordt in slechts acht minuten in elkaar gezet.

→ Op zoek naar meer? Check dan onze pagina met veel meer Android-video’s!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu