De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: de 3 tofste features van de Google Assistent

Florence Peeters
13 augustus 2018, 19:22
2 min leestijd

De Google Assistent is eindelijk neergestreken in Nederland. De Nederlandse Google Assistent is uitgerust met tal van functies en kennis, waarschijnlijk meer dan je denkt. In deze video laten we jou de tofste features van de Google Assistent zien.

Bekijk de drie tofste features van de Google Assistent

De Google Assistent is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp. Je kunt de Assistent niet alleen vragen stellen, maar ook opdrachten geven. Soms biedt de Assistent van zichzelf al ondersteuning. Zo kan hij je ‘s ochtends waarschuwen als er files op weg naar je werk zijn, of attenderen op aankomende afspraken.

Ook zijn er vele ‘Actions’ ontwikkeld door andere bedrijven. Zo kun je PostNL vragen of je pakketje al bezorgd is, terwijl Albert Heijn suggesties voor recepten geeft. Er zijn momenteel tientallen bedrijven die al een Actions on Google hebben ontwikkeld. Het is te verwachten dat deze lijst nog langer wordt; zo zijn er nog verschillende bedrijven die nog missen in het rijtje.

Google heeft geprobeerd de slimme spraakassistent zoveel mogelijk in te burgeren in de Nederlandse cultuur. Zo weet de Assistent waar het over hebt als je dingen als ‘Appie’, ‘appje’ of zelfs ‘palingsound’ zegt. Verder werkt de Assistent samen met nieuwsorganisaties als NOS, RTL Nieuws en meer om jou van het dagelijkse nieuws te voorzien. Ook vragen over de Eredivisie of andere Nederlandse sportcompetities zijn niet te gek voor de spraakassistent.

→ Lees ook Google Assistent in Nederland: de 10 meestgestelde vragen beantwoord

Assistent voor alle Android-gebruikers beschikbaar

Om de Google Assistent te kunnen gebruiken, heb je wel een smartphone met Android 6.0 (Marshmallow) of nieuwer nodig. Als je telefoon in 2016 of later is verschenen, beschikt ‘ie vrijwel zeker over de vereiste software. Op moment van schrijven is meer dan 60 procent van alle Android-toestellen van Marshmallow of nieuwer voorzien.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra de Nederlandse Assistent beschikbaar is voor jouw telefoon. Volg eventueel ook onze instructies voor het activeren van de Google Assistent op jouw toestel.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu