De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Fortnite speelbaar op Galaxy S9 en andere toestellen

Erwin Vogelaar
9 augustus 2018, 9:07
2 min leestijd

Een Fortnite-video toont hoe de game wordt gespeeld op een Samsung Galaxy S9, terwijl de Galaxy Note 9 waarschijnlijk tijdelijke exclusiviteit heeft. Bekijk het filmpje hier.

Lees verder na de advertentie.

Fortnite video: speelbaar op Galaxy S9

Fortnite voor Android wordt waarschijnlijk later vandaag gelanceerd, samen met de Samsung Galaxy Note 9. De game is volgens geruchten tijdelijk exclusief speelbaar op deze phablet en de Samsung Galaxy Tab S4. Dat houdt hackers echter niet tegen om de game ook naar andere toestellen te brengen.

Website XDA Developers heeft toegang gekregen tot het apk-bestand van Fortnite om de game te installeren. Deze slimme mensen hebben het ook voor elkaar gekregen om de authenticatie te omzeilen en de game al te spelen op een Galaxy S9. Daarnaast lijkt Fortnite ook te werken op een Pixel 2 en Essential Phone.

fortnite video

Om dit voor elkaar te krijgen, moet het toestel wel geroot zijn. Toch is dat geen vast recept voor succes, want de OnePlus 6-gebruiker van XDA Developers kreeg een melding dat de game door de root niet gespeeld mag worden. Mogelijk ligt dat echter aan specifieke instellingen van deze gebruiker.

Fortnite en de Note 9

De Android-versie van Fortnite is hetzelfde als de iOS-versie, die al een tijdje speelbaar is. Kleine verschillen vergeleken met de versies op pc en spelcomputers zijn dat je op smartphones visueel kunt zien waar geluid vandaan komt. Ook pak je items automatisch op en gaan deuren automatisch open.

Vandaag om 17:00 uur wordt de Galaxy Note 9 officieel onthuld. Via een livestream is dit evenement ook thuis te volgen. Deze presentatie is niet alleen interessant voor de nieuwe smartphone van Samsung, maar ook voor de rol die Fortnite gaat hebben.

Fortnite is de belangrijkste game van 2018. De keuzes die bedrijven als Samsung en Epic Games rond deze game maken volgen we daarom op de voet. Lees ook ons opiniestuk: Fortnite niet in de Play Store plaatsen is onnodig gevaarlijk.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu