Google Fuchsia: bekijk beelden van deze mogelijke Android-opvolger

Erwin Vogelaar
8 mei 2017, 20:33
2 min leestijd

Google werkt aan een nieuw besturingssysteem dat nu nog bekend staat als Google Fuchsia. Een eerste Fuchsia-video toont een vroege versie van deze mogelijke Android-opvolger.

Lees verder na de advertentie.

Google Fuchsia-video uitgelekt

Het is alweer even geleden dat we voor het laatst van Google Fuchsia hebben gehoord. Dit nieuwe besturingssysteem zou op zowel pc’s als mobiele apparaten werken. Blijkbaar leeft het project nog steeds, want een vroege versie van de Fuchsia-interface is nu te zien in bovenstaande video. Het gaat om een hele vroege versie, dus trek nog niet te snel conclusies over wat je ziet.

fuchsia-video

Fuchsia is een interessant project. Het besturingssysteem is in tegenstelling tot Android namelijk niet gebaseerd op Linux en in theorie is het een stuk minder vatbaar voor veiligheidsproblemen. Ook visueel valt er veel op. De onderkant van het scherm is gereserveerd voor Google met kaarten aan info en voorstellen voor apps. Het middenstuk is voor jezelf en de tijd. Druk je op je eigen foto, dan verschijnt er een instellingenmenu waar onder andere de helderheid van het scherm en de vliegtuigmodus te vinden is. Swipe je van boven naar beneden dan komen de recente apps tevoorschijn.

Voortzetting van Android

Het is duidelijk dat Fuchsia een voortzetting van Android is. Onder andere door het Material Design, maar bijvoorbeeld ook door het toetsenbord in beeld. Website Ars Technica laat het besturingssysteem ook op een tablet zien met de mogelijkheid om te multitasken. Fuchsia kan zonder problemen drie of vier apps naast elkaar zetten.

fuchsia-video

Mogelijk kijken we hier naar de eerste beelden van het besturingssysteem dat uiteindelijk Android gaat vervangen, maar mogelijk is het ook een van de vele experimentele projecten van Google dat uiteindelijk nergens toe leidt. Hoe dan ook geeft Fuchsia een interessante blik op hoe Android als besturingssysteem in 2017 ontwikkeld zou worden. Hopelijk gaan we er nog veel meer van zien.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu