In deze videoreview bekijken we de LG G Watch R, LG’s eerste Android Wear-smartwatch met een rond scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

G Watch R review: conclusie

Hieronder lees je de conclusie van onze G Watch R review, die op de productpagina van de G Warch R in de volledige vorm is te lezen.

De G Watch R is op dit moment de beste Android Wear-smartwatch die je kunt krijgen. Hij heeft een écht rond scherm, rappe processor en een goede accuduur. En ondanks dat ‘ie wat groot en log voor een smartwatch is, zullen heel veel mensen dit strakke en sportieve design enorm waarderen. Ook kun je ‘m in combinatie met een toestel met Lollipop gebruiken als ‘vertrouwd apparaat’, waarbij je jouw toestel altijd kunt ontgrendelen als ‘ie met de G Watch R is verbonden. Deze Android Wear-functie bleek na enkele weken gebruik enorm handig te zijn.

Android Wear blijft echter de gebruikservaring negatief beïnvloeden. Het mobiele besturingssysteem staat nog in de kinderschoenen, heeft last van gekke bugs en werkt nog niet optimaal in het Nederlands. Android Wear is wel een fijn doorgeefluik van notificaties, waarmee je snel en gemakkelijk je meldingen kunt beheren en op belangrijke notificaties kunt reageren. Maar of je alleen daarvoor 269 euro, ruim 70 euro meer dan andere Android Wear-smartwatches wilt uitgeven, is nog maar de vraag.

→ Lees ook de gehele G Watch R review

Laatste LG-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.