De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit gebeurt er als je de accu van de Galaxy S8 raakt met een zaag

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 16:55
2 min leestijd

YouTubers hebben het nieuwste vlaggenschip van Samsung aangevallen met een zaag om te zien wat er met de accu van de Galaxy S8 gebeurt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8-accu

Met de aankomende release van de Samsung Galaxy S8, zijn de ogen deels gericht op de accu van het toestel. De fabrieksfout van de Galaxy Note 7, waardoor accu’s vlam konden vatten en zelfs konden ontploffen, staat bij consumenten nog vers in het geheugen. Het is dus niet verwonderlijk dat YouTubers die een nieuwe (beschadigde) Galaxy S8 in handen krijgen, direct de accu aanvallen. De test wordt niet bijzonder veilig uitgevoerd, maar het resultaat is fijn: de accu houdt zich bijzonder rustig.

galaxy s8-accu

In de test is te zien hoe eerst de achterkant van het toestel verwijderd wordt. Daarna wordt het plaatje voor de accu weggehaald. Dit plaatje zorgt ervoor dat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Wat bij dit onderdeel van de video opvalt is dat de Galaxy S8-camera niet vastzit maar beweegt. Dit is om stabiele beelden te kunnen te maken.

Vervolgens pakt de YouTuber er een elektrische zaag bij om het toestel door midden te zagen. Bij dit onderdeel wordt er duidelijk niet nagedacht over de veiligheid, want er wordt geen veiligheidsbril gedragen terwijl er kleine stukjes glas alle kanten op schieten. Probeer dit dus vooral thuis niet na te doen, met wat voor toestel dan ook.

Bij het slopen raakt de zaag de Galaxy S8-accu. Hierdoor begint de batterij op te blazen, een beetje te roken en vloeistof te lekken. Geen vonken, vlammen of enorme rookontwikkeling dus. Hoewel we geen conclusies willen trekken vanuit een enkele YouTube-video met een twijfelachtige test, is het logisch dat Samsung extra veel aandacht heeft besteed aan de veiligheid van de accu. Het zou vreemd zijn als het bedrijf niet geleerd heeft van zijn fouten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu