Video: Bixby blijkt virtuele beatbox op de Galaxy S8

Thomas Haenen
2 mei 2017, 16:55
2 min leestijd

Bixby, de stemgestuurde assistent voor de Samsung Galaxy S8, is sinds deze week beschikbaar in Zuid-Korea. De assistent blijkt verrassend melodieus te zijn en is een heus hiphoptalent.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Galaxy S8 Bixby rap

Een stemgestuurde assistent moet niet alleen handig, maar ook grappig zijn. Zo kennen we inmiddels tal van grappige Siri antwoorden, en zit ook de Google Assistant vol verrassingen. Het is dan ook niet verrassend dat ook Bixby, de Samsung-assistent, over verschillende easter eggs beschikt.

Bixby Voice, het stemgestuurde onderdeel, is sinds maandag beschikbaar in Zuid-Korea. Helaas spreekt ze vooralsnog geen Engels, waardoor de meeste grappen vooralsnog onbegrijpelijk zijn voor ons. Ze kan echter wel rappen en beatboxen, zoals de video bovenaan dit artikel laat zien.

Drop je liever je eigen rap, dan kun je de assistent ook vragen om een beat. Ook daar zijn verschillende opties voor, die je hierboven ziet.

Het is niet helemaal duidelijk waar de assistent allemaal over rapt, maar blijkbaar zit er wel een subtiele diss in de tekst verstopt. Pak je de eerste letters van verschillende regels van één couplet, dan spel je daarmee ‘Ik ben beter dan Siri’. Niet echt een diss waarmee Samsung Jay-Z of Nicki Minaj kan evenaren, maar voor een virtuele assistent is het al heel wat.

Bixby in Nederland

Helaas kun je de functie zelf nog niet testen. Bixby Voice is vooralsnog alleen beschikbaar in Zuid-Korea. Een Engelse versie volgt ‘later dit voorjaar’, maar een precieze releasedatum is nog onbekend. Plannen voor Bixby in het Nederlands zijn er voorlopig nog niet.

De Samsung Galaxy S8 zelf is sinds 28 april hier verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen voor de Samsung Galaxy S8 Plus, die beschikt over een groter scherm maar verder identiek is. Lees meer in de uitgebreide Galaxy S8 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu