‘Samsung Galaxy S8 volledig te zien in gelekte video’s’

Wouter Nijsen
27 februari 2017, 15:14
2 min leestijd

Er zijn twee video’s gelekt waarin de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus te zien zijn. De beelden komen overeen met eerdere geruchten die de afgelopen weken verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Galaxy S8 video

Zo is onder meer te zien dat de Samsung Galaxy S8 over een opvallend groot scherm beschikt die vrijwel de gehele voorkant vult. Hiermee lijkt het toestel een beetje op de LG G6, die gisteren werd aangekondigd. Ook is te zien dat de Galaxy S8 over een 3,5mm-aansluiting aan de bovenkant beschikt, en dat er boven het scherm waarschijnlijk een irisscanner zit. De Galaxy Note 7, die kort na de lancering weer van de markt werd gehaald, beschikte ook over zo’n scanner.

Ook opvallend zijn de dunne bezels rondom het scherm. Samsung lijkt zich met de Galaxy S8 dus vooral te richten op een groter scherm, waarbij de behuizing waarschijnlijk niet veel groter is als bij de Galaxy S7. De reguliere S8 heeft naar verluidt een 5,8 inch-scherm, terwijl de grotere S8 Plus een 6,2 inch-scherm heeft.

De homeknop, die op veel Samsung-toestellen ook dienst doet als vingerafdrukscanner, zit niet meer aan de onderkant van het scherm. De scanner is daarentegen naast de camera te vinden. De fysieke menuknoppen zijn ook weg en hebben plaatsgemaakt voor virtuele knoppen op het scherm.

Volgens de laatste geruchten is de Samsung Galaxy S8 voorzien van een Snapdragon 835-chip met 4GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte. Ook zou er een 12 megapixel-camera aan de achterkant, 8 megapixel-camera aan de voorkant aanwezig zijn. De toestellen zijn bovendien IP68-gecertificeerd, waarmee ze stof- en waterdicht zijn.

Gisteren werd bekend dat de onthulling van de Samsung Galaxy S8 waarschijnlijk op 29 maart plaatsvindt. Tijdens de presentatie van de Galaxy Tab S3 toonde Samsung een korte teaser waarin die datum te zien is. Wanneer het vlaggenschip vervolgens op de markt verschijnt, is nog onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu