Er zijn dit jaar al meer dan honderd nieuwe Android-smartphones verschenen in Nederland, waaronder een groot aantal budgettoestellen. Zie je door de bomen het bos niet meer? In deze video bespreken we de 4 beste budgetsmartphones van dit moment.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Goedkope Android-smartphones 2018 in beeld

Vroeger was het nog moeilijk om een goede, goedkope Android-smartphone te vinden. Budgettoestellen hadden trage hardware, te weinig opslagruimte en een slechte camera. Tegenwoordig krijg je gelukkig een stuk meer waar voor je geld. Zelfs de goedkoopste toestellen beschikken over meer dan genoeg rekenkracht voor dagelijks gebruik. Inmiddels is de keuze zelfs zo groot, dat er haast teveel goede opties zijn om uit te kiezen.

Daarom hebben we de vier meest populaire goedkope smartphones van 2018 voor je verzameld. In deze video bespreken we de Nokia 6 (2018), Motorola Moto G6, Huawei P Smart en Samsung Galaxy J6. Stuk voor stuk toestellen met een sterke prijs-kwaliteitsverhouding die zich ook nog weten te onderscheiden op andere gebieden. Van dubbele camera’s tot vingerafdrukscanners en voorkantvullende beeldschermen: er is tegenwoordig veel mogelijk voor weinig geld.

Meer over deze Android-smartphones

De Nokia 6 (2018) is de koploper van de groep, en valt vooral op door zijn snelle Android-updates. Je wordt tot drie jaar na de release maandelijks van beveiligingsupdates voorzien. Ook is er geen bloatware op het toestel te vinden en is de hardware lekker vlot. De Moto G6 biedt voor vrijwel dezelfde prijs ook een dubbele camera achterop.

Samsung was jarenlang de koning van de budgetsmartphones, maar heeft die titel de laatste jaren verloren aan de concurrentie. Met de Galaxy J6 zetten ze een aantrekkelijk toestel neer, al haalt de hardware het niet helemaal bij de concurrentie. De Huawei P Smart biedt het meeste waar voor je geld. Het is één van de goedkoopste Android-telefoons, maar met dubbele camera’s, een randloos scherm en vingerafdrukscanner ook een hele complete.

Lees meer Android-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.