Video: zo gebruik je Google Assistent-routines

Colin Baak
4 september 2020, 19:18
1 min leestijd

Maak je al gebruik van Googles slimme hulpje voor allerlei losse taken? Met behulp van Google Assistent-routines kun je met een commando meerdere taken achter elkaar uitvoeren. Hoe dat precies werkt, vertellen we in deze video.

Lees verder na de advertentie.

Video: Google Assistent-routines

De slimme Google Assistent is op tientallen apparaten te gebruiken. Speel een muziekje af, vraag naar de weersverwachting en check files op de route naar je werk. Het hulpje wordt dankzij updates slimmer en slimmer. Onlangs rolde zo’n functie uit, waarmee de Assistent nog handiger wordt. Met de Google Assistent-routines voer je namelijk een schakeling van acties en taken uit via één simpel stemcommando.

Zo gebruik je Google Assistent-routines

Kom je net uit bed, wil je het laatste nieuws horen, je afspraken van die dag en vervolgens ontbijten met een heerlijk muziekje? Dat kan met zo’n ingestelde routine. Ook kun je het bijvoorbeeld gebruiken om lampen aan en uit te zetten, net zoals de thermostaat. Alles nog eens rustig nalezen? Check dan ons artikel over de uitrol van Google Assistent-routines in Nederland.

Abonneer je op het Android Planet YouTube-kanaal

Iedere week plaatst Android Planet een nieuwe video op YouTube. Zo lieten we je eerder zien hoe je je smartphone reset of hoe je WhatsApp Web in donkere modus gebruikt. Daarnaast verschijnen regelmatig video’s van nieuwe toestellen zoals van de Samsung Note 20 Ultra. Een duik in het diepe doen we ook regelmatig, bijvoorbeeld over Android-updates en de komst van het Nederlandse 5G-netwerk.

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwste video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Dank voor het kijken en geef onze video’s uiteraard een duimpje omhoog!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu