De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: zo kun je Google Daydream nu al testen (met een Nexus 6P)

Lars Paymans
28 juni 2016, 16:30
1 min leestijd

Google gaat met Google Daydream virtual reality naar een hoger niveau tillen op Android-smartphones. Dit zal een centrale rol spelen in Android N, en is met de juiste middelen nu al uit te proberen.

Lees verder na de advertentie.

Google Daydream testen op Nexus 6P

The Verge demonstreert in deze video een manier om Google Daydream alvast uit te testen met een Nexus 6P en een speciale teken-app die voor virtual reality ontwikkeld is. Als je Google Daydream wil testen, dan dien je te beschikken over een Nexus 6P met daarop de  bètaversie van Android N.

Google Daydream testen

Naast de Nexus 6P en Android N heb je een extra Android-toestel nodig, omdat deze als controller fungeert. Door deze in je hand te houden terwijl je de headset op hebt, kun je de demo besturen en lijnen in de lucht tekenen. In bovenstaande video kun je precies zien wat je met deze verborgen Google Daydream test kunt doen, en op de website van Google staat bovendien stap voor stap uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Hoewel deze Google Daydream-demo op een Nexus 6P werkt, heeft Google al aangegeven dat geen enkele huidige Android-smartphone Daydream zal gaan ondersteunen. Wel zijn grote fabrikanten al druk bezig om ondersteuning voor dit nieuwe VR-platform in te bouwen in toekomstige vlaggenschepen.

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu