Google Home videoreview: slimme speaker met Google Assistent

Florence Peeters
3 oktober 2018, 14:32
2 min leestijd

Vanaf dit najaar zijn ze in Nederland te koop: de Google Home en Home Mini. Bekijk wat wij van deze stemgestuurde speakers vinden in onze videoreview.

Bekijk onze Google Home en Home Mini videoreview

Terwijl we al een tijdje wachten tot Google zijn stemgestuurde speakers ook naar Nederland brengt, is ondertussen de Google Assistent wel neergestreken in ons land. Zodra de Google Home en Home Mini dus verkrijgbaar zijn, kun je er gewoon in het Nederlands tegen praten.

Op de Google Home of Home Mini werkt de Google Assistent hetzelfde als op je smartphone; vraag of deze je lichten in huis inschakelt, wat het weer is of hoe laat de dichtstbijzijnde supermarkt sluit. Of vraag of de slimme spraakhulp je favoriete Spotify-afspeellijst aanzet, want de apparaten fungeren ook als een speaker.

Wanneer je muziek, radio of naar het laatste nieuws wil luisteren, heb je met een Google Home of Home Mini nooit meer gedoe met afstandsbedieningen of knoppen. Door het simpelweg te vragen, regel je vrijwel alles. Het volume pas je snel aan door bovenop te swipen, of druk op het knopje aan de zijkant om tijdelijk de microfoon uit te schakelen.

→ Lees ook onze geschreven Google Home review en Home Mini review

Geluidskwaliteit maakt verschil

De Google Home maakt je leven vooral een stukje makkelijk. Je hoeft minder dingen die je wilt weten op te zoeken op je smartphone, en het neemt andere taken uit handen als het aan of uit doen van de lichten. Hierdoor is het geen onmisbaar apparaat, maar zeker een waardevolle toevoeging.

google home videoreview

Of een Google Home of Home Mini voor jou het meest geschikt is, hangt af van hoeveel je het apparaat als speaker wil gebruiken. De geluidskwaliteit is namelijk het grootste verschil, waarin de Home Mini het aflegt tegen zijn grotere broer. Als gesprekspartner is de Mini echter zeker voldoende. Voor beide geldt dat ze het niet halen bij high-end speakers van bijvoorbeeld Bose of Sonos.

Meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu