Video van de week: Google Home vs Apple HomeKit

Colin Baak
25 juni 2021, 15:00
2 min leestijd
YouTube video player

Dus je hebt besloten om je huis, kantoor of andere ruimte wat slimmer te maken? Vervolgens is het een kwestie van simpelweg kiezen tussen Google Home of HomeKit van fabrikant Apple. Alle verschillen, overeenkomsten en waar je nog meer op moet letten bekijk je nu in onze nieuwste video.

Lees verder na de advertentie.

Google Home vs Apple HomeKit-video

Slimme lampen, thermostaat, televisie, gordijnen, camera’s of bijvoorbeeld sloten. Apparatuur wordt steeds slimmer en slimmer, is te bedienen via een stemcommando en een digitale butler. Voor Android is dat natuurlijk de Google Assistent in combinatie met het Google Home-platform. Bij concurrent Apple is de digitale assistent Siri en werk je met HomeKit.

In onze nieuwste video leggen we stap voor stap uit hoe jij de beste keuze maakt tussen deze twee systemen. We vertellen je uiteraard alles over de overeenkomsten, maar ook verschillen van Google Home en Apple HomeKit, want die zijn er zeker.

AP Google Home vs Homekit  v1

Wat kun je er precies mee en hoe stel je het in, hoe bedien je al die slimme apparatuur dan precies en hoe zit het met ondersteuning? Google Home werkt op dit moment met zo’n 30.000 producten, waar dat er bij Apple slechts honderden zijn. Natuurlijk heeft de keuze tussen de platformen ook te maken met wat voor smartphone, tablet of computer je nu werkt.

Tot slot nemen we ook een kijkje in de toekomst, want dankzij Project Matter gaan verschillende systemen met elkaar samenwerken. Onder andere Google, Apple, maar bijvoorbeeld ook Amazon en Philips werken namelijk aan een universele standaard. Daardoor kunnen in de toekomst allerlei soorten slimme apparatuur gewoon met elkaar communiceren en bedien je je Nest-speaker gewoon vanaf je iPhone.

Volg Android Planet op YouTube

We publiceren elke week een video op het YouTube-kanaal van Android Planet. Dat zijn niet alleen uitlegvideo’s zoals bovenstaande, maar ook allerlei tips of reviews van smart home-producten of natuurlijk smartphones. Abonneer je dus even op ons kanaal en vergeet natuurlijk deze video niet te liken!

Heb jij een onderwerp in gedachten, waar je wat meer over wil zien? Stuur ons dan gewoon een mailtje via redactie@bigspark.com of laat even een reactie achter onder deze video!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu