De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Videoreview: Google Pixel 3 XL heeft slimme software, stevige prijs

Sten de Bruijn
23 november 2018, 13:22
2 min leestijd

Google brengt de Pixel 3 XL niet officieel in Nederland uit, maar dit Android-vlaggenschip biedt wel een belangrijke blik op de toekomst van Android. In deze video praat Wouter je bij over alle nieuwe features.

Lees verder na de advertentie.

Check onze Google Pixel 3 XL videoreview

De Google Pixel 3 XL is in veel opzichten een imposant toestel. De camera is van topklasse, mede door de slimme software van Google. Aan de hand van allerlei algoritmes levert de camera-app altijd goede foto’s af, zelfs in situaties met (heel) weinig licht. Ook ben je met de Pixel verzekerd van regelmatige Android-updates.

Helaas is ‘imposant’ niet altijd een compliment. Zo is de inkeping bovenaan het beeld nogal overweldigend, waardoor het design een beetje tegenvalt vergeleken met de concurrentie. Ook de prijs is stevig: terwijl je een toptoestel van Samsung, OnePlus voor zo’n 500 tot 600 euro in huis haalt, betaal je voor de Pixel 3 XL bijna 1000 euro.

google pixel 3 xl review

In de video van deze week legt Wouter je uit waarom de smartphone desalniettemin het overwegen waard is. Je vindt onze Google Pixel 3 XL videoreview boven het artikel.

Eén van de beste smartphones van 2018

Wil je meer weten over het toestel? Lees dan ook de tekst van onze Google Pixel 3 XL review. Wouter noemt het één van de beste Android-telefoons van 2018, en de beste smartphone die Google tot nu toe gemaakt heeft. “Toch zouden we het toestel niet zomaar aan iedereen aanraden, en dat heeft meerdere redenen. Zo heeft de Pixel 3 XL een wat raar uiterlijk door zijn grote notch, geen indrukwekkende accuduur en andere beperkingen.”

“Desalniettemin is de software nergens beter als op de nieuwe Pixel-telefoon en aan de camera’s kunnen weinig smartphones tippen. Ook het scherm, de prestaties en het design zijn prima en je krijgt drie jaar lang direct de nieuwste updates. Vind je dit belangrijk, dan is het de moeite waard om de Pixel 3 XL te kopen. Zo niet, dan zijn er genoeg alternatieven die niet per se veel voor de Google-telefoon onderdoen.”

→ Lees ook: zo kun je de Google Pixel 3 XL kopen in Nederland

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu