De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Pixel XL videoreview: de 5 belangrijkste features

Rick van der Veer
4 november 2016, 21:00
2 min leestijd

De Google Pixel XL is officieel nog niet uit in Nederland, maar we hebben hem inmiddels uitgebreid getest. In onze Google Pixel XL videoreview laten we je de belangrijkste eigenschappen van het toestel zien.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Google Pixel XL videoreview

De Google Pixel XL is de eerste smartphone van Google zelf en tevens de spirituele opvolger van eerdere Nexus-toestellen. In onze videoreview bekijken we niet alleen de luxe behuizing, maar ook features zoals de nieuwe Google Assistent, de Pixel Launcher en de vernieuwde camera met HDR+-technologie.

pixel teardown

Zowel de Google Pixel als de Pixel XL zijn op moment van schrijven nog niet in Nederland te koop. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, al ligt het wel in de lijn der verwachting dat we niet lang op een officiële Nederlandse release hoeven te wachten.

Conclusie Google Pixel XL review

De Google Pixel XL is een ontzettend indrukwekkend toestel. De Google Assistant is slim, snel en handig, de camera zet zeer kekke kiekjes neer en de hardware weet ons te verrassen door Android vlotter dan ooit te laten lopen. Het design spreekt wat minder tot de verbeelding en de accu is slechts een tikkeltje bovengemiddeld, maar we durven de Pixel XL nog altijd vrij overtuigd tot de beste Android-smartphone van dit moment uit te roepen. Minpunten zijn eigenlijk niet of nauwelijks te benoemen.

Nou ja, behalve dan de prijs. De Google Pixel is één van de duurste smartphones die dit jaar verschijnt en de Pixel XL doet daar nog een schepje bovenop. In Duitsland wordt het toestel voor zo’n 900 euro verkocht en vermoedelijk wordt de Nederlandse versie niet veel goedkoper. Dat terwijl sterk vergelijkbare vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S7 Edge en de OnePlus 3 voor honderden euro’s minder verkrijgbaar zijn. Dat terwijl de verbeteringen ten opzichte van die alternatieven relatief klein zijn.

Zoek je het beste op het gebied van Android en is geld geen probleem, dan kunnen we je de Google Pixel XL van harte aanraden. Heb je geen behoefte aan de Google Assistant zolang deze alleen in het Engels werkt, of spreekt de Pixel Launcher je niet aan? Hou die honderden euro’s dan nog maar even op zak en ga voor één van de goedkopere alternatieven.

Lees ons uitgebreide oordeel in de Google Pixel XL review

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu