De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Video: ontdek een ruimtestation met Google Street View

Thomas Haenen
21 juli 2017, 16:48
1 min leestijd

Google laat gebruikers het International Space Station verkennen met Street View. Dit is hoe het zoekbedrijf de beelden heeft toegevoegd aan Google Maps.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View ruimtestation kijken

Met Google Street View kon je al in kleine stapjes vrijwel de hele wereld verkennen, maar het bedrijf neemt nu een grote stap de ruimte in. Vrijwel het hele International Space Station (ISS) is vastgelegd in panoramafoto’s. Daarmee kun je het ruimtestation uitgebreid verkennen, van de kleinste knopjes op de controlepanelen tot het uitzicht op de aarde.

De beelden zijn te bekijken op Googles website, zowel op je desktop als je smartphone. Kies je voor die laatste optie, dan kun je met je mobiele telefoon draaien om het beeld te laten bewegen. In totaal zijn er zeventien panorama’s beschikbaar, zodat je bijna alle modules, luchtsluizen en andere onderdelen van dichtbij kunt bewonderen.

Google Street View ruimtestation

Alle foto’s zijn bovendien van een uitgebreide uitleg voorzien, die inzicht verschaffen in wat je nou precies ziet. Altijd al willen weten hoe je zoveel mogelijk eten opslaat in de ruimte? Wat voor experimenten de Amerikaanse, Russische, Europese en Japanse astronauten precies uitvoeren daarboven? Dan houdt de Street View-tour je wel een tijdje zoet.

Om de beelden te maken schakelde Google enkele astronauten in. Thomas Pesquet, die de afgelopen zes maanden in het ISS boven de aarde zweefde, gebruikte een speciale DSLR-camera om de beelden te schieten. Verschillende losse beelden werden door NASA gecombineerd tot grote panoramabeelden waar je in rond kunt draaien. De grootste drempel, volgens Pesquet? Foto’s maken zonder zwaartekracht.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu