De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Google Translate vertaalt elke dag meer dan een miljard woorden

Redactie
22 juni 2015, 15:56
1 min leestijd

Google Translate vertaalt elke dag meer dan een miljard woorden. Om dat te vieren, heeft Google een speciale video gepubliceerd waarin het bedrijf benadrukt hoe belangrijk hun vertaaldienst is.

Lees verder na de advertentie.

Googles nieuwe advertentiecampagne ‘Be together, not the same‘ heeft er een video bij die benadrukt hoe belangrijk Google Translate – in het Nederlands Google Vertalen – is voor zowel het bedrijf als de gebruiker. Eerder nam Google al de app Word Lens over, waarmee de camera van de smartphone wordt gebruikt om tekst direct te vertalen. Deze technologie is inmiddels in Google Translate geïntegreerd.

Google Translate video

De video – waarin allerlei verschillende Android-smartphones aan bod komen, zoals de LG G4 – laat verschillende functies van Google Translate zien, waarin Google ook aangeeft wat de meest vertaalde woorden zijn. Wat blijkt? ‘Hoe gaat het met je’, ‘bedankt’ en ‘ik houd van je’ zijn de meest vertaalde woorden en zinnen ter wereld. Hoe lief.

translate2

Een belangrijke functie van Google Translate is de mogelijkheid om een gesprek te voeren met iemand die een andere taal spreekt. Je selecteert de twee talen – bijvoorbeeld Nederlands en Italiaans -, begint te praten in het Nederlands en de app vertaalt het direct in gesproken woord naar het Italiaans. De ander kan vervolgens in het Italiaans antwoorden, wat de app weer naar het Nederlands vertaalt en opleest.

De Google Translate-app is gratis te downloaden in Google Play.

Laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu