Gisteravond vond het Made by Google-evenement plaats, waar een flinke zwik aan hardware werd gepresenteerd. Aankondiging gemist? Met deze video ben je weer helemaal bij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel 2-video

Google wordt steeds meer een hardwarebedrijf. Op een evenement in San Francisco werden gisteren smartphones, laptops, speakers en meer aangekondigd. Daarbij zegt Google vooral in te zetten op kunstmatige intelligentie. Je apparaten moeten niet alleen krachtiger en mooier worden, maar vooral behulpzamer. ‘Radically helpful’ was de slogan die het productaanbod volgens de zoekgigant verenigt.

De hele persconferentie duurde bijna twee uur. Mocht je geen zin hebben om alles terug te kijken, dan heeft Google bovenstaande video voor je om het in drie minuten samen te vatten. In zo’n 195 seconden passeren alle nieuwe producten de revue.

Google Home Mini officieel

Centraal staan de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, high-end smartphones die de nieuwste software en beste hardware combineren. Verder werden de Google Home Mini en Max getoond, de Pixelbook en Pixel Pen en een verbeterde Daydream View vr-headset. Er werd afgesloten met Google Clips, een camera die automatisch momenten voor je vast kan leggen.

Helaas moeten we je wel teleurstellen: Google brengt voorlopig geen van zijn nieuwe producten naar Nederland. De stemgestuurde assistent van het bedrijf staat namelijk centraal bij zowat alle apparaten, maar de Nederlandse Google Assistant is pas volgend jaar beschikbaar. Wellicht dat er bij de volgende editie van Made by Google wel iets voor ons bijzit. Wel is het waarschijnlijk dat de Pixel 2 en enkele andere producten snel opduiken en via grijze import verkrijgbaar zijn bij Nederlandse webwinkels.

→ Lees ook: dit werd aangekondigd tijdens het Google Pixel 2-event

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.