Video: zo installeer je meerdere Google Wifi-punten in je huis

Google Wifi is Google’s manier om de wifi-verbinding in onze huizen te verbeteren. In een video laat het bedrijf zien dat de Google Wifi installatie extreem makkelijk is.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Wifi installatie

Je zou bijna vergeten dat Google naast de Pixel, Pixel XL, Google Home en Daydream View ook nog Google Wifi op de markt brengt. Het is een onopvallend apparaatje waar ook niet veel over te vertellen valt. Behalve dat het de wifi in je huis verbetert door via verschillende aansluitpunten één sterk wifi-netwerk te creëren. In een nieuwe tutorial-video laat Google zien hoe makkelijk het is om dit apparaatje te installeren.

De Google Wifi is een kleine witte puck die werkt als router. Aansluiten werkt door een Google Wifi-aansluitpunt te verbinden met stroom via usb-c en je modem via een ethernetkabel. Vervolgens gaat er een blauw licht op het apparaatje pulseren als Google Wifi klaar is om ingesteld te worden. Dan pak je de Google Wifi-app er bij (die nu nog niet verkrijgbaar is) en scan je de qr-code aan de onderkant van het aansluitpunt.

De app vraagt vervolgens hoeveel aansluitpunten je wil gebruiken. Je kunt het bij eentje laten, want Google belooft ook dan al een beter wifi-signaal. Heb je echter een flink huis en wil je overal een sterke verbinding, dan kun je andere aansluitpunten op verschillende plekken in het huis in het stopcontact stoppen. Deze worden vervolgens via de app aangesloten, waarna er een test gedaan wordt of alles goed werkt.

Google Wifi Nederland

Net als de Pixel-toestellen en Google Home is het ook nog niet bekend wanneer Google Wifi in de Benelux verkrijgbaar is. In de Verenigde Staten zal Google Wifi waarschijnlijk in december verkocht worden. Een enkele Google Wifi kost 129 dollar, een pakketje met drie aansluitpunten 299 dollar.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.