Een jongen heeft het mogelijk gemaakt om Half-Life op zijn Android Wear-smartwatch te spelen. Dat is mogelijk door een emulator-app, waarmee Half-Life op de smartwatch kan worden geëmuleerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De jongen in kwestie, Dave Bennett, maakt vaker video’s over technologische onderwerpen. In één van zijn laatste video’s is te zien hoe hij de eerste Half-Life, één van de meest legendarische games ooit, op zijn LG G Watch speelt. De game verschijnt door de emulatie gewoon tussen de andere apps, waarmee je ‘m vanaf de pols kunt opstarten.

Half-Life op Android Wear

“Half-Life 3 bevestigd? Nee, dat niet. Maar in de tussentijd kun je Half-Life op je smartwatch spelen. Dat lukt met de SDLash-app, waarmee het mogelijk is om de GoldSource-engine te emuleren en op je smartwatch te draaien. Let er wel op: dit is enkel een test en absoluut niet de ideale gamesituatie voor een smartwatch”, aldus Bennett.

halflife

Het is daarbij opvallend dat de G Watch van LG best een goede framerate biedt, waardoor Half-Life vrij soepel op de smartwatch kan worden gespeeld. Kijkers zijn enorm onder de indruk: “Dit is zo enorm gaaf. Ik kan mij herinneren dat ik Half-Life op mijn Pentium 2 met Voodoo 2-gpu speelde en dacht: het kan nooit beter worden dan dit. En nu komt er een horloge dat deze game draait, gewoon als je ‘m om je pols hebt.”

Laatste nieuws over Android Wear

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.