De HTC RE is een periscoopvormige 16 megapixel-camera die zowel zelfstandig kan functioneren als in combinatie met een app op je Android-toestel (Android 4.3+). HTC omschrijft het apparaatje als de ideale vervanger voor een `point and shoot`-camera.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De RE heeft een brede kijkhoek (146 graden) en twee grote twee knoppen om foto`s en video`s vast te leggen en de slowmotionfunctie in te schakelen. Hij kan filmen en fotograferen met een fisheye-effect en heeft de optie om opgenomen beelden te streamen en automatisch te uploaden naar bijvoorbeeld YouTube.

Zoals je ziet in de HTC RE video hoef je de camera niet per se in combinatie met je smartphone te gebruiken; hij heeft namelijk 8GB aan interne opslag die desgewenst is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Ook is er een 820 mAh-accu aan boord waarmee je ruim anderhalf uur aaneengesloten kunt filmen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.