Video toont high-end HTC U11 Plus met randloos scherm

Thomas Haenen
19 oktober 2017, 13:55
2 min leestijd

De eerste beelden van de HTC U11 Plus zijn opgedoken. Die bieden een goede blik op het vlaggenschip dat waarschijnlijk volgende maand wordt aangekondigd.

Bekijk de HTC U11 Plus renders gelekt

De HTC U11 Plus is sterk vergelijkbaar met de HTC U11, zo blijkt uit beelden die CouponRaja heeft bemachtigd. Net als dat toestel wordt de behuizing een combinatie van glas en metaal. Nieuw is dat het 6 inch-scherm van de U11 Plus bijna de hele voorkant inneemt. Bij de gewone U11 zaten er nog flinke bezels rondom het scherm, maar dit keer heeft HTC de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst om de ruimte volop te benutten.

Een koptelefoonaansluiting ontbreekt. Wil je muziek luisteren, dan moet dat via de usb-c-poort of met een draadloze koptelefoon. Dat is opmerkelijk, want de U11 Plus lijkt een relatief lomp toestel te worden. Met afmetingen van 158,2 bij 74,6 bij 9,1 millimeter is het toestel dikker en groter dan bijvoorbeeld de LG V30, die wel gewoon een koptelefoonaansluiting heeft.

Aan de binnenkant zou de nieuwste hardware zitten, waaronder een Snapdragon 835-chip met 4 of 6GB werkgeheugen. Achterop zit een enkele camera van waarschijnlijk 12 megapixel. Ook Edge Sense, de drukgevoelige zijkant waarmee je kan knijpen om apps te openen, is aanwezig. Aan weerszijden van het scherm zitten BoomSound-speakers.

Mogelijke onthulling op 2 november

Het toestel wordt over een kleine twee weken officieel onthuld. Op donderdag 2 november zegt HTC namelijk verschillende nieuwe smartphones te presenteren op een evenement in Taiwan. Naast de U11 Plus wordt waarschijnlijk ook de U11 Life gepresenteerd, een goedkoper toestel met minder krachtige hardware. Het zou de eerste HTC-smartphone met Android One zijn.

De HTC U11 is inmiddels een half jaar oud en bij de meeste winkels voor zo’n 600 euro te vinden. We verwachten dat de U11 Plus in november of december naar Nederland komt met een adviesprijs van 800 tot 1000 euro.

HTC U11

HTC U11 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC U11 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: CouponRaja
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu