De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Videoreview: Huawei Mate 20 Pro langs de Mate-lat

Thomas Haenen
1 november 2018, 14:55
2 min leestijd

De Huawei Mate 20 Pro is vanaf deze week ook in Nederland te koop. Hoe deze krachtige smartphone met drie camera’s en enorme accu bevalt, vertellen we je in deze videoreview.

Huawei Mate 20 Pro videoreview: bekijk hem nu

Huawei pakt behoorlijk uit met de Mate 20 Pro. Het toestel is niet alleen voorzien van krachtige hardware, maar ook van enkele opvallende features die niemand anders heeft. Zo kun je de accu in slechts dertig minuten voor 70 procent opladen, en zit de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt.

Helaas heeft het toestel ook een vrij stevige adviesprijs van liefst 999 euro. Dat is ruim vierhonderd euro duurder dan vergelijkbare smartphones als de Samsung Galaxy S9 en de OnePlus 6T. Of Huawei de adviesprijs weet te rechtvaardigen, vertellen we je in bovenstaande videoreview. Wat zijn de grootste pluspunten van de Mate 20 Pro, en wegen die op tegen enkele vervelende pijnpuntjes?

Huawei Mate 20 Pro videoreview

Lees ook onze Huawei Mate 20 Pro review in tekstvorm

Wil je meer weten over de Huawei Mate 20 Pro? Lees dan ook onze volledige tekstreview. Daarin gaan we dieper in op de prestaties, hoe de vingerafdrukscanner werkt en de vele functies van de camera. “De Huawei Mate 20 Pro weet op de belangrijkste punten overtuigend boven de concurrentie uit te torenen. De camera’s zijn van topklasse, de hardware razendsnel en het scherm ziet er erg goed uit. Vooral de accu bevalt goed: razendsnel vol, maar zelden leeg,” zo schrijven we in onze Huawei Mate 20 Pro review.

“De gebieden waarop Huawei teleurstelt, zijn dan ook vooral randzaken. De nieuwe geheugenkaartjes zijn een domme keuze, maar worden gecompenseerd door de ruime hoeveelheid opslagruimte die is ingebouwd. Hetzelfde geldt voor de frustrerende vingerafdrukscanner: de vlotte gezichtsherkenning maakt veel goed. Dat zijn pijnpunten waar ik me op de lange termijn niet echt aan stoor. Op alle belangrijke onderdelen overtuigt Huawei wel, en dat maakt van de Mate 20 Pro de beste Android-smartphone van dit moment.”

Lees meer over Huawei-smartphones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's