Video: opvouwbare Huawei Mate X onder de loep

Thomas Haenen
25 februari 2019, 20:38
2 min leestijd

5G en opvouwbare smartphones zijn dé trends van 2019. Huawei heeft besloten die twee te combineren in de Mate X, een héél opvallend toestel. Wij mochten er in Barcelona alvast naar kijken.

Huawei Mate X video preview: zo werkt de opvouwbare smartphone

Nadat Samsung laatst al de Galaxy Fold presenteerde, komt nu ook grote rivaal Huawei met een opvouwbaar toestel. De Huawei Mate X doet het wel iets anders. Samsung stopt een scherm voorop, en dan nog een display aan de binnenkant dat je kan openvouwen. Bij Huawei zit het scherm aan de buitenkant.

Het nieuwe toestel is te vinden op de beursvloer van het Mobile World Congress in Barcelona. Aanraken zit er echter nog niet in: we mochten de opvouwbare smartphone alleen van een afstandje bewonderen. In de video hierboven ontdek je hoe dat eruit ziet, zo’n opvouwbaar scherm. Ook vertellen we je over de kinderziektes die we zagen tijdens onze preview van de Mate X.

Mate X vanaf deze zomer te koop

Vanaf deze zomer is de Huawei Mate X in verschillende landen te koop. Het toestel heeft wel een hele stevige adviesprijs van liefst 2299 euro. Huawei heeft nog niet bekendgemaakt of het toestel ook in Nederland verkocht gaat worden. Dat is nog maar de vraag, omdat het eerste 5G-netwerk hier pas vanaf begin 2020 beschikbaar is. Aan die 5G-ondersteuning van de Mate X heb je voorlopig dus weinig.

→ Lees ook: alles wat je moet weten over 5G in Nederland

Android Planet is deze hele week op het Mobile World Congress in Barcelona. We doen live verslag van alle presentaties, zodat je als eerste kennis maakt met de nieuwste smartphones. De komende dagen kun je nog meer video’s verwachten waarin we onder andere aan de slag gaan met toestellen van Nokia, Sony, Xiaomi en LG. Abonneer je gratis op het Android Planet YouTube-kanaal zodat je niets hoeft te missen!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu